banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç MHP ABD

Yıldırım: Üniversite tercihlerinizi mutlaka bir uzmana yaptırın

26– 27 Haziran 2021 tarihlerinde yapılan YKS sınav sonuçları, 4 Ağustos 2021 tarihinde açıklanacak.
Tercih süreci en az üniversite sınavına hazırlık süreci kadar önemli ve dikkat edilmesi gerekilen bir süreçtir. 

YKS ye giren öğrenciler ortalama yaptıkları netleri ve dolayısıyla alacakları puanları tahmin edebilmektedirler. Bundan dolayı şimdiden öğrencilerin meslek ve üniversite araştırmaları yapmaları doğru olan olacaktır. 

Tercih ve meslek seçimini sona veya dar bir zamana bırakılmaması gerekmektedir. 

Her yıl bir çok öğrencinin sınavı beklediği gibi geçmesine rağmen yanlış tercihten dolayı üniversiteye yerleşememekte veya tercih hatası yaparak sevmediği bölümleri okumak zorunda kalmaktadır. 

ÖSYS tercihleri başarı sırasına göre yapılır. Şimdiden ortalama başarı sırası sınavın zorluğu göz önüne alınarak ve  önceki yıllara bakılarak tahmin edilebilinir. Evet tercihte puana bakılmaz. Puan aldatır, tercihte esas olan öngörüler dir, doğru tahminlerdir. YKS ile alan bölümlerin sıralamasını tahmin edebilmek çok önemli, tercih yapmak sadece bir robotla olacak iş degil, yada yüzlerce sayfalık bir klavuz çekip sayfa sayfa not çıkartmakta değil.
Tercih bir Rehber ogretmenden bir liste alıp 100 kişiye gösterdikten sonra mahallenin bakkalina değiştirmekte değil, doğru tercih doğru yöntemle yapılır. 

Tüm öngörüleri hesaplayıp gelebilecek en dogru yerleri yazabilmek, doğru tercih, meslek dallarını, bölümlerin KPSS durumlarını yurtları, bursları, sosyal ve fiziki tüm şartları hesapladıktan sonra yapılan tercihtir, doğru tercih, mutlaka yakın yerleri yazmak yada kuzeninin okuduğu bölümü yazmak, mutlaka ailenin istediği, yada öğrencinin ısrarla direttiği bölümü-şehri yazmak hiç değildir. Doğru tercih,üniversitede okuyan kuzene yaptırılan tercih de değildir.
Anneler, babalar ve öğrenciler tercihinizi mutlaka ama  mutlaka bir uzmana yaptırın. 
Zamanınız varken bol bol araştırma yapın. Tercihlerinizi son güne bırakmayın. 

Her yıl PRATİK YÖNTEM sokağında seçkin üniversitelerle yapılan işbirliği ile çok sayıda tercih uzmanı tarafınızdan yüzlerce öğrencimize tercihler yapılmakta, Bu yılda aynı şekilde sokakta tercih günlerini başlatacağız… 
Lütfen tercihlerinizi ciddiye alın.
Çünkü;
 "doğru tercih hayat kurtarır"

Sağlıcakla ve sevgiyle kalın.

PRATİK YÖNTEM EĞİTİM KURUMLARI KURUCU MÜDÜRÜ 
MUSTAFA YILDIRIM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.