banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Pirhalil Gaziantep Martin Vitik

Yeşilay'dan Öğrencilere Tatil Uyarısı!..

Şanlıurfa'da 2012-2013 Eğitim yılının sona ermesi dolayısıyla veli ve öğrencileri kötü alışkanlıklara karşı uyarıda bulunmak için bir basın toplantısı düzenleyen Yeşilay Cemiyeti Şanlıurfa Temsilci; Bir yılın yorgunluğunu giderecek olan öğrencilerimizi tatil sürecinde bazı tuzaklar da beklediğini dikkatli olması uyarısında bulundu.

Yeşilay Cemiyeti Şanlıurfa Temsilcisi Muharrem Çelik ve Yeşilay Cemiyeti Gönüllüsü Hasan KARAKUŞ'da bulunduğu basın toplantısında, açıklama metnini okuyan Yeşilay Cemiyeti Gönüllüsü Mustafa TAŞ; " Bir yılın yorgunluğunu giderecek olan öğrencilerimizi tatil sürecinde bazı tuzaklar da beklemektedir. Öncelikle anne ve babalar çocuklarının karnelerindeki başarısızlıklarından dolayı üstlerine gitmemeli ve onlara başarı için hayatın bitmediğini hatırlatmak isteriz.  Tatil süresi içerisinde çocuk ve gençlerimizi bekleyen tuzakların olduğunu özellikle bunların başında kötü arkadaş çevreleri, internet bağımlılığı ve her türlü bağlılık yapan maddelerin olabileceğini hatırlatıyoruz" dedi.


Bunun için gençlere ve anne babalara büyük sorumluluklar düştüğünü, Anne ve baba hiçbir şekilde gençlerin üstüne gitmemeli, onlara sevgisini hissettirmeli, ufak tefek sorunları da konuşarak halletmesi gerekmektiğini söyleyen Taş;  Anne ve babaların gittikleri ortamlara çocuk ve gençlerini de yanlarında götürmelerini tavsiye ederiz. Çocuk ve gençlere kısa da olsa bir tatil yapma fırsatı oluşturmalılar. Ancak bu sırada çocuklarımızı ve gençlerimizi takip ederek arkadaş ortamlarını üçüncü bir göz şeklinde gözlemlemeliler. Zararlı alışkanlık tehdidi ile karşılaşıldığı anda alanında uzman kişilerden destek almalıdırlar" dedi.

Mehmet Guli Aslan/ Balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.