banner2
Öne Çıkanlar Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul Mardin

Urfa Yeşilay, Bağımlılıkla Mücadele Eğitim programını tanıttı

YEŞİLAY ŞANLIURFA’DA AİLELERİ BAĞIMLILIKLAR KONUSUNDA EĞİTİYOR

Yeşilay Şanlıurfa Şubesi, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Merkezi ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde yürütülen TBM (Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim) Programı’nı geniş katılımlı bir toplantı ile paydaşlara ve kamuoyuna tanıttı. Yoğun ilgi gören toplantıya Rektör vekili Prof.Dr.Ali UZUNKÖY, Haliliye İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet VURAL, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Fevzi ÇELİK, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat DEMİRKOL, Halk Sağlığı İl Müdürü Mehmet Yaşar ŞİMŞEK ile kurum ve kuruluş yöneticileri, sivil toplum kuruluş başkanları, formatör öğretmenlerin yanı sıra, muhtarlar, okul aile birlikleri başkanları, aktivistler, basın mensupları, üniversite temsilcileri, müftülük yetkilileri ve adli personel katıldı.

Program Yeşilay Şanlıurfa Şube Başkanı Muharrem ÇELİK’in açış konuşması ile başladı. Başkan ÇELİK konuşmasında, Yeşilay’ın kuruluşu, amaçları ve günümüz misyonunu özetleyerek, “Yeşilay hepimizin mutlu yaşaması için çalışıyor. Sizlerde katkıda bulunun.” dedi.

Daha sonra program Yeşilay Şanlıurfa Şubesi yönetim kurulu üyesi Hasan ATALAR tarafından gerçekleştirilen sunumla devam etti. Sunumda bu programın, hedefinin 20 milyon öğrenci ve bu öğrencilere hizmet eden yetişkinler olduğu vurgulandı. Bu amaçla 2015 yılında ilimizde 950 uygulayıcı rehber öğretmen yetiştirildiğini, bu öğretmenlerle halkın tamamına, ailelerin içlerine ulaşılabileceği belirtildi. Çünkü bu projenin bu anlamda Türkiye’nin en büyük hedef kitleli projesi olma özelliğinde olduğu ifade edildi.

Program katılımcıların, program ile ilgili kişisel, kurumsal görüş, öneri, istekleri ve şubenin yemek ikramı ile son buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.