banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul

Yine Urfa, Yine gündem madde bağımlıları


Son yıllarda Tüm Türkiye'da hızla artan madde bağımlılığına paralel olarak Şanlıurfa'da hızla yükselen madde bağımlılığı devlet kurumlarının gündeminden düşmüyor. Kurumlar madde bağımlılığından kutruluş için yollar arıyorlar. Sık sık düzenlenen salon toplantılarıyla bu konuyu gündemde tutarak çıkış yollarını arayak kurumların başında gelen Yeşilay, Yeşilay Haftası etkinlikleri devam ediyor.


Yeşilay Cemiyeti Şanlıurfa Şubesi, Yeşilay Haftası nedeni ile Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda öğrencilere yönelik, madde bağımlılığına dikkat çekmek için bir program düzenledi.

Programda madde bağımlılığın aile içinde kötü sonuçlar doğurduğuna vurgu yapıldı.

Programda açılış konuşması yapan Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ahmet Yıldız, Madde bağımlılığın insan hayatına verdiği zararları hakkında bir konuşma yapıtı.

Yıldız, "Bizler farkına varsak ta varmasak da zaman ilerlemekte ve sağlığımızı kaybettiğimizde birçok şeyin farkına o zaman varmaktayız. Sevdiğimiz insanların, hayatın kıymetini anlamaktayız. Sigara, alkol, uyuşturucu gibi madde bağımlılığı olsun, kumar bağımlılığı olsun ve teknoloji bağımlılığı olsun bütün bunlar ya doğrudan ya da dolaylı yoldan sağlığımızı tehdit etmektedir." dedi.

Ardından bir konuşma yapan Yeşilay Cemiyeti Şanlıurfa Şubesi Başkanı Muharrem Çelik, “Yeşilay 1920 yılında İngiliz emperyalizminin ülkemizi silahla, kuvvetle ele geçiremeyeceğini anlaması üzerine gençlerimize gemiler dolusu fıçılarla içki getirip bedava dağıtması üzerine, bir grup ilim adamı, aydınımız tarafından 1920 yılında gençleri bilgilendirmek ve toplumu uyarma adına bu hareketi kurmuşlardır. O günden beridir önleyici tedbirler üzerinde çalışan ve bu eğitimi yapan Yeşilay, son 4 yıldır hızla büyüdü ve artık ülke sınırlarını aştı” şeklinde konuştu. (Mustafa Gül-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.