banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber Erdoğan Başbakan PKK

YENİ TÜRKİYE’DE MÜCADELECİ GENÇLİK

Emperyalist güçlerin gençlik üzerindeki oyunlarına dikkat çeken Murat Müjdeci, toplum olara her kesin üzerine düşenin yapması ve elimizden alınan bu gençliğe sahip çıkması çağrısnda bulundu.

İŞTE O YAZI:

YENİ TÜRKİYE’DE MÜCADELECİ GENÇLİK

Dünyayı egemenlikleri altına almaya çalışan emperyalist güçlerin hedef kitlesi gençlerdir.

Gençliği yozlaştırmak, yönlendirmek, yönetmek isteyen emperyalist güçler de gençliğin kabiliyetlerinin ve enerjisinin farkında oldukları için onları nötr hale getirmek, düşünme, farklı hareket edebilme kabiliyetlerini etkisizleştirme ve yok etmeye çalışırlar.

Gençlerin İslamı bulma yoluna engeller koymaktalar. Ahlaktan yoksun, kişiliksiz birer varlık haline gelebilmeleri için her türlü yola başvururlar. Bu yollar için güçlü araçlar edinmişlerdir. TV, sinema, spor fanatizmi, müzik, sanatsal faaliyetler ve sosyal medya ile gençleri, insani değerlere, toplumun inanç ve değer yargılarına yabancılaşmış, toplumsal hayat içinde bencil, heva ve hevesinin esiri, zevklerine düşkün madde bağımlısı gençler yetiştirmek istiyorlar ki, emperyalist düşüncelerini uygulasınlar.

Kişiliksiz, kendi kötü hedeflerine hizmet eden, yaşadığı hayatın yönlendiricisi değil, basit bir figüran olan, köle ruhlu, imajcı, kendini ifade edemeyen, şehvetin esiri olmuş bir gençlik istiyorlar.

Yeni Türkiye'de gençliğin rotası; değerler mücadelesi olmalıdır. Onurlu bir yaşam mücadelesi olmalıdır. Genç; fert ve toplumun hayatında kötülüğün yok edilmesi ve iyiliğin toplum hayatının kılcal damarlarına kadar yaygınlaştırılmasının mücadelesini vermelidir

Bilge lider Aliya İzzetbegoviç'in, "hayatın nihai gayesinin kötülüğe karşı savaş olduğunu fark edersiniz." şeklinde ifade ettiği, ana gayesi emr-i bi'l-ma'rûf, nehyi ani'l münker sorumluluğunun gençlerde olmasıdır.

Erdemli mücadelenin motor gücü gençlerdir. Çünkü gençlik insan hayatının en hareketli, azimli, çalışkan evresini oluşturur. İnsanoğlunun kişilik ve şahsiyetinin temelini attığı bir dönemdir. Bundan dolayı insan hayatının en önemli dönemidir.

Muaz b. Cebel, Allah'ın Rasulü (sav)'nün şöyle dediğini rivayet ediyor: "Kıyamet günü şu dört hasletten hesap sorulmadıkça kulun ayağı kaymaz (cehenneme gitmez) bunlardan biri gençlik" ile ilgilidir. Gençliğinden ve onu nerede eskittiğinden hesap sorar. Ebu Hüreyre (r.a.)'den rivayet edildiğine göre Peygamber(sav) şöyle buyurdu: "Yedi sınıf insan vardır ki, (Arş'ın) gölgesinden başka hiçbir gölge olmayan kıyamet gününde, Allah onları kendi gölgesinde gölgelendirecektir."

Biri de gençlik ile ilgilidir. Rabbine kulluk ederek temiz bir hayat içinde büyüyüp yetişen genç, Görüldüğü gibi insanın ömrünü nasıl geçirdiğinden hesaba çekileceğini ifade ettikten sonra ömürden bir parça olmasına rağmen önemine binaen gençliğinden de ayrıca hesaba çekileceğini, gençliğinde Allah için yaşayanın elde edeceği sonuç haber verilmektedir.

Yeni Türkiye'de gençler fert ve toplumun ıslah ve imarına dönük büyük bir mücadelenin içinde aktif rol alacak ortamlar oluşturulmalıdır.

Yeni Türkiye'de gençlerin mücadelesi Evrensel olmalıdır. Yeryüzünü İslam'ın değerleri ile hak ve adalete uygun, yaşayabileceği büyük bir imar mücadelesi olmalıdır.

Yeni Türkiye'de gençler bütün sosyal, siyasal, ekonomik hayatın oluşumu, geliştirilmesi ve geleceğe taşınması sorumluluğu gençlerin omuzlarında olduğu bilinci verilen eğitim programları yapılmalıdır.

Türkiye'nin, Yeni Türkiye yolunda ilerlemesinden rahatsız olan emperyalist güçler kuklaları aracılığı ile 15 Temmuzda kanlı darbe yaklaşımında bulundular. Genelde tüm İslam alemini, özelde Yeni Türkiye'yi hedef almıştır. Gençler şer güçlere karşı çabalarının en büyüğünü vermelidir. Kur'an'da anlatılan zalim imparatora(Emperyalist güçler ve kuklaları) karşı hakkı söylemenin sembolü gençlerdir. "Biz sana onların haberlerini gerçek olarak anlatıyoruz: Şüphesiz onlar Rablerine inanmış birkaç genç yiğitti. Biz de onların hidayetlerini artırmıştık. Kalkıp da,"Rabbimiz, göklerin ve yerin Rabbidir. O'ndan başkasına asla ilâh demeyiz. Yoksa andolsun ki saçma bir söz söylemiş oluruz. Şunlar, şu kavmimiz, O'ndan başka tanrılar edindiler. Onlar hakkında açık bir delil getirselerdi ya! Artık kim Allah'a karşı yalan uydurandan daha zalimdir?" dediklerinde onların kalplerine kuvvet vermiştik. Kehf13-15

Allah'ın Resulü(sav) bu yapılan eylemi en büyük cihattır demiştir."Cihadın faziletlisi, zalim sultanın katında adaleti (hakkı) söylemektir."

İmanlı gençler emperyalist güçlerin Yeni Türkiye'yi geçmişe (bir milyar dolar borç isteyen ülke)dönüştürme çabalarını boşa çıkarılmalıdır. Yeni Türkiye'yi imar etme mücadelesinde aktif rol almalıdırlar. Bu da ancak Kur'an-i metotla mümkündür. K.K'de "Allah'ın ipine(Kur'an'a) topluca(cemaat olarak) sımsıkı sarılın. Dağılıp ayrılmayın…" Al-i İmran 103

15 Temmuz'da tüm dünya Yeni Türkiye gençliğini darbeye karşı barışçıl gösterilerle ümmetin umudu olan Türkiye'yi, ümmetin lideri haline getirdiler. İnsanı ve toplumları özgürleştiren, bilinçlendiren, insan olmanın değerinin farkına vardıran, darbe ile mücadelenin önemini kavrayan, izzetli, şerefli bir gençlik meydanlardadır.

Yeni Türkiye mücadelesinde gençler donanımlı ve yeterli olmalıdırlar. Sağlam bir imandan sonra sahih bir bilgi birikimine sahip olmalıdırlar. Böylece mücadelelerine kötülüğü, zulmü ve haksızlığı bulaştırmazlar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.