banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Balıklıgöl Suruç Urfa Haber

Yeni Rektör Urfa Dışından mı Atanacak? İlde Kamuoyu ne diyor?

Harran Üniversitesi Rektörü Mehmet Sabri Çelik'in 27 Aralık itibariyle görevi sona ereken yeni rektörün atanmaması üniversite camiasında belirsizliğe neden oluyor. 

Rektörün kim olacağı konusu gündemden düşmüyor!

Şanlıurfa'da herkesin merakla beklediği Rektörlük için kamuoyunda bir çok isim dolaşırken sosyal medyada Şanlıurfa dışında bir rektörün atanması olasılığıa karşı tepkiler de yükselmeye başladı. Şanlıurfa Gazeteci ve yazarlar cemiyeti başkanı Celal çiftçi, Uluslarası Yazarlar Sanatcilar Araştirmaci Gazeteciler Derneği Başkanı Cuma Hündür, Üniversite akademisyenlerinden Doç. Dr. İbrahim Berkan Aydilek başta olmak üzere bir çok kişi yaptığı açıklama ile rektörün Üniversite içerisinde olması talebini gündeme getirdiler.

 Harran Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. İbrahim Berkan Aydilek, yaptığı açıklamada; "Şuan Urfa dışından bir rektörün atanması için belli bir kesim tarafından verilen yoğun uğraşlar çok şık değil... Urfa tecrübe etti ve vicdanlarda kabul göremeyecektir. Harran'ı tanıyan içerden bir profesörün atanması faydalar sağlayacaktır." dedi.

"VİCDANLARDA KABUL GÖRMEYECEKTİR"

Sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve YÖK başkanı Erol Özvar'ı etiketleyerek açıklama yapan Şanlıurfa Gazeteci ve yazarlar cemiyeti başkanı Celal çiftçi, Harran üniversitesi dışından herhangi bir ismin atanacak olması vicdanlarda kabul göremeyecektir. Harran'ı tanıyan içerden bir profesörün atanması faydalar sağlayacaktır" dedi.

"REKTÖR ÜNİVERSİTEYİ TANIYAN BİRİ OLMALI"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen Uluslarası Yazarlar Sanatcilar Araştirmaci Gazeteciler Derneği Başkanı Cuma Hündür ise yaptığı açıklamada şunları belirtti;

 Sayın Cumhurbaşkanım makamınıza sunulan liste vardı, peki kim veya kimler mudahele etti, neden hala aday adaylarımızdan birisi belirlenmedi, korku ve endişelerimiz artmaktadır, eskiden olduğu gibi acaba yine bizi tanımayan, bizi çözemeyen, sadece farklı ünvanlı bir rektörün gönderilme olayı mıdır? Bu üniversitenin içinde çok değerli bilim adamlarız vardır, tayın yoluyla gelen  bir Rektör Üniversiteyi terk edip farklı üniversitelere giden değerli bilim adamlarına sahip çıkamadı. kentin insanları ve kültürünü eleştirecek manevî kültür yapımıza uyumlu olmayan  yeni Rektör mü tayin edilecek, korku ve endişemiz  devam etmektedir. bu  kentin  ve Üniversitesinin iç yüzünü çok iyi bilen kadrolarını çok iyi tanıyan   bu üniversitenin sorunlarını dert edinen  yaralarını saracak,  eksikliklerini tamamlayacak  bilim adamları hazırda dururken farklı bir yerden gelecek ve en azından iki yıl kadro seçimiyle zaman harcayacak, bocalayacak bir Rektör görevlendirmesi nüfusu hızla artan  bu kentin sorunlarının çözümüne yarar yerine, zarar vereceği düşüncesindeyiz. Komşu illerimizde üç dört Üniversite varken biz bir üniversitemizi idare edip yönetemiyorsak bu olayın asıl müsebbibi bu kent ahalisi değildir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet A. 1 yıl önce

Yerli olup üniversiteyi cemaat ve tarikat yuvası haline mı getirsinler ?