banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Beştepe Millet Camii Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya

Yedek subay celbinde sınav kalktı

Asker adaylarına gönderilen pusulada yedek subay celp, seçim ve sınıflandırılma sisteminin daha etkin bir yapıya kavuşturulması maksadıyla bazı düzenlemelerin yapıldığı ifade edildi.

Açıklamada, "Ağustos 2013 yedek subay celbinden itibaren test ve mülakat faaliyetleri kaldırılarak celp dönemleri karışık sınıf ve tıp doktoru ayrı olmaksızın dört celp olarak düzenlenmiştir." denildi. Ağustos yedek subay celbinden itibaren seçim ve sınıflandırmanın MSB Askeralma Daire Başkanlığı'nca yapılacağı ifade edildi.

Açıklamaya göre seçim ve sınıflandırma yapılırken yükümlünün istekleri de dikkate alınacak. Ayrıca meslek bilgisi, tahsil, akademisyenlik ile sağlık durumu, yaş ve fiziksel özeliklerde göz önünde bulundurulacak. Lisans bitirme ve yabancı dil notu tahvil edilerek seçim ve sınıflandırma bu kriterler üzerinden yapılacak.
Ağustos 2013 yedek subay celbinden itibaren sevk öncesi hazırlık dönemi getirildiği bilgisinin verildiği açıklamada, yükümlülerin 1-30 Haziran arasında sevk öncesi hazırlık işlemleri yapması gerektiği aktarıldı. Hazırlık işlemleri yapmayan yükümlüler bakaya işlemine tabi tutulacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.