banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya karbonmonoksit Balıklıgöl

Yaşanan olaylardan sonra Öcalan'dan ilk mesaj

5 Nisan 2015 tarihinden bu yana Halkların Demokratik Partisi heyeti İmralı'ya gitmedi. Nevruz öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "İzleme Heyeti"ne ve Dolmabahçeaçıklamasına tepkisi ile gerilen süreç, seçim sonrasında Suruç'taki patlama, PKK saldırıları ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin operasyonlarıyla fiilen askıya alındı. Heyet İmralı'ya gitmese de İmralı Cezaevi'ndeki Abdullah Öcalan ile Devlet heyeti arasında görüşmeler sürüyor. Bu bilgiyi HDP heyetine Kamu Güvenliği Müsteşarlığı verdi.

GERGİNLİK SONRASI İLK TEMAS

Müsteşarlık ile HDP heyeti arasındaki görüşme YPG saflarında IŞİD ile savaşırken hayatını kaybeden 13 kişinin cenazelerinin Habur sınır kapısında bekletilmesine ilişkin sorunun çözülmesi amacıyla gerçekleşti. 4 Ağustos Salı akşamı gerçekleşen ve Kamu Güvenliği Müsteşarı Muhammet Dervişoğlu ile HDP'den İdris Baluken ve Sırrı Süreyya Önder'in katıldığı görüşmenin büyük bölümünde bu başlık ele alındı.

ÖCALAN'DAN İLK MESAJ

Müsteşar Dervişoğlu ile yapılan görüşmede HDP heyetinin aldığı en dikkat çeken mesaj ise Öcalan'ın değerlendirmeleriyle ilgiliydi. HDP heyetinin "Öcalan ile görüşmeler sürüyor mu?" sorusuna KGM yetkilileri, "evet" yanıtını verdi, heyete ayrıca Öcalan'ın sağlık durumunda da bir sorun olmadığı bilgisi iletildi. Devlet yetkilileri Öcalan'ın gelinen son nokta ile ilgili değerlendirmelerini de kısaca HDP heyetine aktardı. Öcalan'ın "Herkese yönelik sert eleştirileri" olduğu, çözüm sürecinde bu noktaya gelinmemesi gerektiğini düşündüğü bu yüzden de "bu gidişatı önleyemeyen herkese eleştiriler" yönelttiği Baluken ve Önder'e aktarıldı.

Kaynak : Eljazeera

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.