banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Yahya Kemal Beyatlı Anadolu Lisesinden Şiir Dinletisi

     Yahya Kemal Beyatlı Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl üçüncüsü düzenlenen müzikal şiir dinletisi şiir severleri büyüledi.
    İl Milli Eğitim Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ve bu yıl “Unutulanlar İçin” temalı programa ilgi yoğundu. Haliliye İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Fatih HANPOLAT, İş-Kur İl Müdürü Necdet KARASEVDA, kurum amirleri, şube müdürleri, okul müdürleri ve sendika temsilcilerinin katıldığı program; Soma’daki elim maden kazasında hayatını kaybeden madencilerimiz için okunan şiirle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından açış
    ÇIGIN, Soma’daki maden kazasında hayatını kaybeden madencilerimize Allah’tan rahmet; acılı yakınlarına sabır dileyerek başladığı veciz konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yahya Kemal Beyatlı Anadolu Lisesi olarak geleneksel hale getirdiğimiz ve bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz müzikal şiir dinletimize hoş geldiniz.                                                                                                                                             
    Ünlü Felsefeci Hegel: “Şiir, güzel sanatların en üstünü ve en zor olanıdır.” der. Çünkü şiir “Büyük zekâların rüyalarıdır.”                                                                                                                                                                                                        
    Şiir hayata dair her şeydir.Çünkü  kanayan yaraya seslenir:Aşktır, rüyadır,annedir,babadır,sevgililer sevgilisidir şiir….
    Bu yüzden şiir gibi bakmalı insan hayata, yüreklere şiir gibi akmalı.                                                                                                                                                     
    Sizleri şiirin ve müziğin dost sıcaklığına emanet ederken, programın hazırlanmasında emeği geçen değerli öğretmen arkadaşlarıma ve sevgili öğrencilerime teşekkür ediyor,  saygılar sunuyorum.”
  Müziğin ve şiirin buluştuğu programın sonunda Haliliye İlçe Milli Eğitim Müdürü M.Fatih HANPOLAT :“Unutulanlar”ı hatırladığımız ve duygulu anlar yaşadığımız bu geceyi tertip eden başta Edebiyat Öğretmeni Nurullah YAŞAR, Müzik Öğretmeni Abdülkadir UÇAR ve sevgili öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Programa desteğinden dolayı Okul Müdürü İbrahim Halil ÇIGIN’ın şahsında emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlarımı kutluyorum.
   Her şiirde farklı duygulara kapıldık. Söylenen şarkılarla maziyi hatırladık. Bizi üniversite yıllarına götürdünüz. Çocuklarımıza vermiş oldukları destekten dolayı bilhassa velilerimize teşekkür etmek istiyorum. Bu yaşta bu kadar kalabalık bir topluluğun önünde cesaret gösterip bir şair edasıyla şiir terennüm etmek herkesin harcı olmasa gerek. Bu özgüveni kazanmış olmaları gençlerimiz için büyük bir gelişim. Şiirler güzel seçilmişti, şarkılar gayet uyumluydu. Bu ahengi sağlayan sizlere teşekkür ediyor bu tür programların devamını diliyorum.”  dedi. Program hatıra fotoğraf çekimleriyle sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.