banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Sanlıurfa Haber Balıklıgöl Şanlıurfaspor

Viranşehir'de Silah Kaçakçılarına Operasyon: 5 Kişi Gözaltına Alındı

Şanlıurfa Viranşehir İlçesinde Silah ve Mühimmat Kaçakçılığına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden 1 kişi tutuklanırken 4’ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Düzenlenen operasyon ile ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

1.    Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince, Silah ve Mühimmat Kaçakçılığına yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde; 22 Şubat 2020 tarihinde, adli makamlardan alınan arama kararına istinaden, Viranşehir İlçesi mülki sınırları içerisinde ikamet eden S.Y., M.Y., A.Y., R.Y. ve İ.H.E. isimli şahısların ev ve eklentilerinde eş zamanlı olarak yapılan arama sonucunda, (1) adet G-1 marka uzun namlulu piyade tüfeği, (1) adet kaleşnikof uzun namlulu piyade tüfeği, (2) adet bu uzun namlulu piyade tüfeklerine ait şarjör, (67) adet bu uzun namlulu piyade tüfeklerine ait fişek, (1) adet uzun namlulu piyade tüfeğine takılan gündüz görüş dürbünü, (7) adet ruhsatsız tabanca, (13) adet bu tabancalara ait şarjör, (95) adet bu tabancalara ait mermi, (1) adet ruhsatsız otomatik av tüfeği ve (1) adet (PKK/YPG/PYD/KCK) terör örgütünü simgeleyen bez parçası ele geçirilmiş olup olaya ilişkin (5) şüpheli şahıs gözaltına alınarak adli işlemlere devam edilmektedir.  

2.    Şüphelilerden; (1)’i tutuklanmış olup (4)’ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. 

3.    Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı, yasaların kendisine verdiği görev ve sorumluluklarının gereği olarak, Silah ve Mühimmat Kaçakçılığı ile her türlü kaçakçılık faaliyetlerine yönelik gereken bütün önlemleri en iyi şekilde almakta, vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde yaşaması için yürütülen çalışmalara aralıksız devam edilmektedir.

    Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.