banner2
Öne Çıkanlar Urfa Yetim Der toz Sugeldi Tekağaç

Viranşehir çadır kentte sağlık hizmeti

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD) Viranşehir çadır kentte kalan yaklaşık 18 Bin Suriyeli, 24 saat kesintisiz sağlık hizmeti alıyor.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçan Suriyeliler, yaklaşık 4 Yıldır Viranşehir’de AFAD tarafından kurulan çadır kentte kalıyor.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan AFAD Viranşehir Çadırkent Konaklama Tesisi Kamp Müdürü Zeki Kaya, çadır kentte kurulduğu günden bu yana sığınmacılara sağlık hizmeti vermeye devam ettiğini belirterek, her gün yaklaşık 500 Suriyeli hastanın sağlık hizmeti alarak tedavi olduğunu söyledi.

Viranşehir Kaymakamı Huzeyfe Citer ise AFAD Viranşehir Konaklama Tesislerinde sağlık hizmetlerinin Sahra Hastanesinde kaliteli bir şekilde verildiğini ifade ederek şunları dile getirdi: “Gerek çadır kentlerde, gerekse çadır kent dışında kalan Suriyeli kardeşlerimize sahip çıktık. Onlara kucak açtık. Tarih bizleri millet olarak başta Suriyeli Iraklı ve Ezidi sığınmacılara nasıl sahip çıktığımızı yazacaktır. 2011 yılından itibaren 20 bin kişilik çadır kentimizde Suriyeli sığınmacılara kesintisiz bir şekilde sağlık hizmetleri veriyoruz. Yatması gerekli hastalar 8 Yataklı çadır kent hastanemizde yatıyor. Çok acil vakalarda hastanemizde ameliyatlar da yapabiliyoruz. Şimdiye kadar birçok acil vaka burada yapılan ameliyatlar neticesinde sevk edilmeden şifa bulabilmiştir. Durumu daha ağır olan hastalar ise ilçe merkezine ya da ildeki hastanelere doktorlarımızın kanaatine göre sevk ediliyor. Haftada bir kez çadır kentten otobüsle Şanlıurfa Devlet Hastanesine hasta götürüyoruz. Suriyeli sığınmacılar buradaki polikliniklerden faydalanabiliyor.”

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.