banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Vicdanlara Vurulmuş Kelepçe! Halepçe Katliamının 32 Yılı..

Yaşadığımız coğrafyada En az yüzyıldır, gün geçmiyor ki bir darbe, bir suikast, bir katliam, bir savaş, bir zulüm, bir göç yaşanmasın diyen Şanlıurfa Memur-Sen /Eğitim-Bir-Sen il başkanı İbrahim Coşkun, Eşsiz zulümler, işkenceler, yıldırmalar, işgaller, katliamlar bu toprakların neredeyse kaderi olduğunu belirtti.

16 Mart da, Halepçe’de ümmete yapılan zalim, vahşi bir katliamla tarihte yerini almıştır. diyen Memur-Sen il başkanı coşkun, Açıklamasını şu şekilde sürdürdü:
32 yıl önce, Irak’ın kuzeyinde bulunan Halepçe’de zehirli gaz bombardımanıyla bir katliam yapıldı. Saldırıda çoğu kadın, çocuk ve yaşlı olmak üzere yaklaşık 5 bin masum insan öldürüldü.

Bu katliam Hama’da, Srebrenitsa’da, Doğu Türkistan’da, Arakan’da, Filistin’de, Halep’te olduğu gibi, zalimlerin insanlara, özellikle Müslümanlara karşı ve onlar üzerinden bütün mazlumlara ne kadar acımasız olduklarını, olacaklarını göstermiştir, göstermektedir. Halepçe’de olanların bir benzeri Halep’te, Guta’da, idlib’de olmuştur, olmaktadır.

Dün Halepçe’ye sağır ve seyirci kalan dünya, bugün Suriye’deki kimyasal bombalarla yapılanları da dâhil, katliamları, sürgünleri, göçleri önleme noktasında hemen hiçbir ciddi irade de niyet de ortaya koymamıştır, koyamamaktadır. Hatta insan haklarını ayaklar altına alarak, hayata tutunmaya çalışan mülteciler, öldürmek dâhil en ağır zulüm ve işkencelere tabi tutulmaktadır. Politik tutumları, zulüm ve katliama ortak olmak, destek vermektir. Zulüm, yapanın yanına kâr kalmıştır. Mazlum, yaşadığı acıların telafisi imkânsız kayıplarıyla kalmıştır.

Önemli olan, açık insanlık suçu olan bu katliamların hesabının sorulmasıdır. Hesap sorulamadığı için küresel emperyalist odaklar ve onlardan güç alan, cesaret bulan yerli iş birlikçileri, fütursuzca, ölçüsüz zulüm ve katliamlarına devam ediyor.

Aradan geçen bunca zamana rağmen bizim vicdanımızda ve hafızamızda tüm canlılığını, yakıcı, öldürücü etkisini koruyan bu olayı, faillerini, yeryüzünde işlenen tüm insanlık suçlarını kesin bir dille telin ediyoruz.

Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şubesi olarak, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da zalime karşı, mazlumdan yana gösterdiğimiz duruş ve duyarlılığımız azalmayacaktır. Başta terör, darbe ve savaşların sebep olduğu kitlesel haksızlıklar olmak üzere, hemen her hak ihlalini failleriyle birlikte, bütün dünyada en etkili platformlarda gündeme getiriyoruz, getirmeye de devam edeceğiz.

Hak, emek ve özgürlük mücadelemizin küresel etki ve ölçek kazanan örgütlü gücüyle, insanlık vicdanını ve adalet arayışını, kitlesel ve kurumsal düzeyde harekete geçirme çaba ve çalışmamızı kararlılıkla sürdüreceğiz. Dahası, evrensel barış ve kardeşlik ikliminin tüm iklimleri sarması için bu acıları unutmayacak, unutturmayacak ve ibreten gelecek nesillere aktaracağız.

İbrahim Coşkun 
Memur-Sen /Eğitim-Bir-Sen il Bşk.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.