banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan Ziylan Enver Sedat Yahlizade

Vekil Gök ve Eyyüpoğlu'na saldırı

Şanlıurfa Milletvekilleri Seydi Eyüpoğlu ile Abdülkerim Gök'e Akçakale girişinde taşlı sopalı saldırıda bulunuldu..

AK Parti Milletvekilleri Seydi Eyüpoğlu ile Abdülkerim Gök öğlenden sonra Akçakale'de seçimleri kazanan mevcut Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan'ı tebrik etmek için bu ilçeye gittiler..

İlçeye girişte yaklaşık 500 kişinin yol kenarında bekledikleri ve Milletvekillerinin aracını gördükleri anda sopalarla iki Milletvekilinin aracına saldırdıkları öğrenildi..

Şanlıurfa Milletvekili Abdülkerim Gök Güneydoğu TV'ye yaptığı açıklamada, "Aslında Akçakale'ye gideceğimizi pek kimse de bilmiyordu. Ancak özel olarak hazırlandıkları belli olan yaklaşık 500 kişilik bir grup bir anda önümüze çıktılar.. Taş,sopa ile saldırdılar. Bu arada silah sesleri de duyduk. Şoförümüz ani bir manevra yaparak geri dönüş yaptı ve Akçakale ilçesine girmeden Şanlıurfa'ya geri döndük. Olayın ardından Şanlıurfa Valiliğine geçerek burada Sayın Valimiz İzzettin Küçük'e meydana gelen tüm olayları ayrıntılı bir şekilde aktardık. Akçakale'deki bu olayı kimler ne için yaptı elbette güvenlik güçleri ortaya çıkaracaktır"dedi

YALÇINKAYA'DAN AÇIKLAMA

Bu arada eski Milletvekili ve Akçakale MHP Adayı Mehmet Yalçınkaya ise meydana gelen olaydan sonra birçok kişinin kendisini telefonla aradığını belirterek Güneydoğu'ya şu açıklamayı yaptı..

"Bu olayın bir defa bizimle ilgisi olmadığını açıkça söylemek isterim. Akçakale'de daha önceden toplanan kişiler bizim Seçim Kuruluna yapacağımız itiraz nedeniyle toplanmıştı. Kalabalık ayrılmayınca ben bizzat kalabalığa seslendim ve dağılmalarını istedim. Daha sonra Milletvekillerimiz haklı olarak seçilen Belediye Başkanlarını tebrik için Akçakale'ye gelmişler. Kalabalıktan kesinlikle herhangi bir ateş sıkılmış değildir. Milletvekillerine eşlik eden korumaların açtıkları ateş ise çok şükür kimseye isabet etmemiştir.Milletvekillerine yönelik konuşmalar tamamen kendini bilmez kişiler tarafından yapılan olaylar olup asla bu işi tavsip etmeyiz. Milletvekilleri her zaman Akçakale'ye gelebilir. Ben hiçbir zaman bu tür olayları tavsip etmeyen bir kişiliğe sahip olduğumu da Şanlıurfa kamuoyu yakından bilmektedir. Olay her yönüyle üzüntü verici bir olaydır. Meydana gelen olayda hiç kimsenin zarar görmemesi en büyük tesellimiz olmuştur"dedi

Kaynak: Harranajans

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.