banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye

Ve Suruç suya kavuştu VİDEO


Depolama sahasında düzenlenen törende konuşan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Suruç'un tarihi bir an yaşadığını belirterek, ilçenin makus kaderini bugün yendiğini söyledi.

Suyla Suruç'a bereket, güven ve refahın geldiğini aktaran Küçük, "Artık bu engin Suruç Ovası'nda, rengarenk tarlaların içerisinde sevinç ve ümit dolu insanlar olacak. Gençlerin yarınlarla ilgili olan kaygısı, endişesi, ailelerin ümitsizliği emin olun ebediyen bu toprakları terk ediyor. Bunun için kıymetli bir ana şehadet ediyorsunuz" dedi.

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu da Suruç'un bir zamanlar hayal denilen bir projeye kavuştuğunu anımsatarak, bu sayede ilçenin öne bir ivme kazanacağını belirtti.

Uslu, önceden bölgede dekara 100 lira verim alınırken Fırat'ın Bereketli suları sayesinde dekardan 328 lira kazanç elde edileceğini sözlerine ekledi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ise Fırat Nehri üzerinde yapılan bu projenin parmakla gösterilecek bir eser olduğunu aktararak, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından ilk etapta 35 bin dönüm araziye su sağlayacak olan sağ sahil sulama kısmına su bırakıldı.

Törene, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdülkerim Gök, GAP BKİ Başkanı Sadrettin Karahocagil, DSİ 15. Bölge Müdürü Numan Doğan Gündüz ve vatandaşlar katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.