banner2
Öne Çıkanlar ABD Emir Preldzic 4 Karaköprü Narı Abdülkadir Barut Şenocak Mahallesi

Vanlı ustalardan araç sahiplerine  kışlık bakım uyarısı

Oto tamir ustaları kış mevsiminin yaklaştığını belirterek, araç sahiplerinin mutlaka araçlarının kışlık bakımını yaptırmaları gerektiğini vurguladı.

Konuyla ilgili konuşan oto tamiri işletme sahibi Necmettin Ertak, yaklaşan kış mevsimi nedeniyle araç sahiplerinin çok  geç kalmadan araçlarının kışlık bakımını yaptırmaları gerektiğinin altını çizdi.

“Yaz ayından kalma antifriz özelliğini yitirmiştir”

Araçlarda yaz aylarından kalan  antifrizlerin  özelliğini yetirdiğini belirten Ertak, araç sahiplerinin  bir an önce antifriz değerlerini ölçmesi gerektiğini belirtereek, “Malumunuz ilimizde kış çok çetin geçmektedir. Vatandaşlar da, ‘yere kar düşsün o şekilde araçlarımız için önlem alırız’ düşüncesindedir. Şu anki hava durumu eksilerde olduğu için, araç sahiplerinin antifriz değerlerinin ölçülmesi eksiklik var ise tamamlanması gerekir. Özellikle biz antifrize değiniyoruz, çünkü araçlardaki antifriz yaz aylarından kalmadır. Bu durumda yazdan kalma antifriz özelliğini yitirmiştir. Vatandaşların yere kar düşmeden ve şiddetli soğuklar gelmeden antifrizin değerlerini ölçmeliler. Biz zaten iş yerimizde bunu ücretsiz yapmaktayız. Bize gelen araç sahiplerinin antifriz değerlerini söylüyoruz, onlar da değerlere göre tedbir alıyor. Ayrıca araç aküleri kışın sorun yaşatabilir. Kış öncesinde akülerin de değerlerinin ölçtürülmesi gerekiyor.” dedi.

“İşlevini yitiren silecekler camlarda çizik oluşturmaktadır”

Araçlarda önemsiz görünse de silecekler büyük bir öneme sahip olduğunu ve görüş alanının daha net olması amacıyla sileceklerin de gerekirse değiştirilmesini hatırlatan Ertak, “Vatandaşların aklındaki bir soru işareti de araçların silecekleridir. Araç sahipleri yağ, antifriz ve silecek bakımlarını mutlaka yapmalıdır. Özellikle sileceklerin şuan bakımı yapılmalı. Havanın yağmurlu olmasıyla işlevini yitiren silecekler camlarda çizik oluşturmaktadır. Bu çizikler merceği düşürür ve sürücünün dikkatini bozarak tehlikelere davetiye çıkarmaktadır.” uyarılarında bulundu.

Kışlık lastikler için geç kalınmamalı!

Hava sıcaklıklarının eksi derecelere kadar düştüğünü söyleyen Ertak, araç sahiplerinin kışlık lastiklerini takmakta geç kalınmaması gerektiğini belirterek şunları kaydetti:

“Araç sahiplerinin bu günlerde tedbir amaçlı araç bakımlarını yapmaları gerekiyor. Bunlar kişiye yararı olacak zaruri ihtiyaçlardandır. Normalde yazlık lastik artıya göre ayarlanır, kışlık lastikler ise eksiye göre ayarlanır. Bölgemizde ise Ekim ayından sonra hava durumları eksiyi göstermektedir.  Araç sahipleri geç kalmadan kışlık lastiklerini takmaları lazım. Şimdiden taktırdığı zaman avantajlı olduğunu da unutmamalıdır. Şimdiki hava şartlarında yazlık lastikler zarar görmektedir. Yaz lastiğinin ömrü 3 yıl ise bu hava şartlarında kullanılan lastik ömrünü bir yıla düşürmektedir. Bundan dolayı araç sahipleri kar yağışını beklememelidir. Kış mevsiminden önce araçlara yapılan bakım, periyodik bakımlardır. Yapılan bu bakımlar   araç sahipleri için fazlasıyla önemlidir.” (Yılmaz Sönmez-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.