banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Vanlı çocuklar Suriyeli yaşıtlarını unutmadı

Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğüne bağlı Çocuk Evlerinde barınan çocuklar, mülteciler için kurulan konteynır  kentteki Suriyeli çocukları ziyaret etti.

Van Çocuk Evleri Müdürü Nihat Işık, ülkelerindeki savaştan kaçarak ilimize gelmek zorunda kalan Suriyelilerin zor şartlar altında yaşadığına dair okudukları haber üzerine Çocuk Evlerindeki çocuklarla, “Dünya Çocuk Gününde” Suriyeli mülteci çocukları ziyaret etmeyi planladıklarını, bu ziyaretleri ile de Suriyeli çocuklara moral olmayı amaçladıklarını söyledi.

Konteynır kenti gezerek yetkililerden bilgi alan Çocuk Evleri personeli ve çocuklar, getirdiği hediyeleri Suriyeli çocuklara verdi. Kendi aralarında halı saha maçı planlayan çocukların kısa sürede kaynaştıkları ve ziyaretin sonunda hatıra fotoğrafı çektirdikleri gözlendi.   

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.