banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

Van'da PKK baskınında çatışma (YENİLENDİ)

Edinilen bilgiye göre, Van-Edremit karayolu üzerindeki Kocaeli Parkı karşısındaki bir evde PKK’lilerin bulunduğu bilgisi üzerine operasyon düzenlendi.

Polisi fark eden PKK’lilerin ateş açması üzerine çıkan çatışmada ilk bilgilere göre 12 PKK’li öldü.

Çatışmada ayrıca bir polis hayatını kaybetti, 2 polis de yaralandı. Yaralı polisler kaldırıldıkları hastanede tedavi altına alındı.

Çatışmayla ilgili açıklama yapan Van Valisi İbrahin Taşyapan,"Silahla karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmada 12 terörist ölü ele geçirildi. Evde çok sayıda silah, el bombası, patlamaya hazır bomba, örgütsel doküman ve mühimmat ele geçirildi. Olayla ilgili adli tahkikat devam ediyor. Bize gerekli ihbar duyarlı vatandaşlardan geliyor. Van halkına duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ederim. Vatandaşlardan gelen ihbar vardı, ama polisimizin takibindeydi. Operasyonda görev alan arkadaşlara teşekkür ederim. Bu arada şehidimize Allah'tan rahmet dilerim." dedi.

Öte yandan konuyla ilgili Valilikten de bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada, Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görevli Polis Memuru Önder Ertaş'ın operasyon sırasında ağır yaralandığı ve yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybettiği belirtildi. (Murat Dalgın- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.