banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Van'da kaybolan 2 çobandan haber alınamıyor

Van’ın Çatak ilçesi Sırmalı Mahallesi’nde ikamet eden ve amca çocukları olduğu belirtilen Kadir Karabulut (41) ve Ferzende Karabulut (21) isimli çobanlardan 5 gündür haber alınamıyor.

Edinilen bilgiye göre, Van'a 180 kilometre uzaklıkta bulunan Çatak İlçesi Sırmalı Mahallesi Beğendik mezrasında çobanlık yaptıkları belirtilen amca çocukları; 8 çocuk babası Kadir Karabulut ve Ferzende Karabulut, 16 Kasım Pazartesi günü kaybolan koyunlarını bulmak için çıktıkları dağda kayboldu. 5 gündür kendilerinden haber alınamayan amca çocuklarının hayatlarından endişe ediliyor.

Kaybolan 2 kişinin bulunması için AFAD ve jandarma ekipleri, önceki sabah köye gidip arama kurtarma çalışmasına katıldıkları ve hava şartlarından dolayı arama çalışmalarına devam edemeyip geri döndükleri kaydedildi.

Bu arada mezra halkının kendi imkânları ile arama çalışması yaptığı öğrenilirken, Çatak Kaymakamı Hacı Asım Akgül, helikopter ve insansız hava aracı talep ettiklerini, ancak havanın sisli ve uçuşa elverişsiz olmasından dolayı taleplerinin ret edildiğini söyledi. (Murat Dalgın-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.