banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Martin Vitik HAMEDO Yayladağıspor

VAN'DA 7,2 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM ilk görüntüler
Erciş’te 80 bina çöktü, ölü sayısı 30’a ulaştı

Van'da meydana gelen deprem Erciş ilçesindeki 80 binayı yıktı. İlk belirlemelere göre, ölü sayısı 30’a ulaşırken, onlarca yaralı çevre il ve ilçelere sevk edildi.

Diğer ilçeler ve illerden de gelen ölü sayısı 50'yi aşmış durumda..

Alınan bilgilere göre, Erciş’teki Çınarlı Mahallesi ile Atatürk ve Kışla caddelerinde büyük hasar meydana geldi, birçok bina yıkıldı. Zeylan Caddesi’ndeki Eroğlu Apartmanı, Atatürk Caddesi’ndeki 5 katlı otel, Van Yolu Caddesi’ndeki 3 bina adeta yerle bir oldu.


BELEDİYE BAŞKANI: YIKIM VE PANİK VAR

Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, kendilerine çok ciddi hasar raporu gelmediğini bir iki yüksek binanın çöktüğünü söyledi. Kaya şehirde büyük bir paniğin olduğunu da kaydetti.

Kaya, kentteki telefon sisteminin çöktüğünü ve bu yüzden bir çok noktaya da ulaşamadıklarını, bu yüzden de can kaybı ile hasar tespiti konusunda net bilgiye sahip olmadıklarını söyledi.

ÇOK SAYIDA ÖLÜ VE ENKAZ ALTINDA İNSANLAR VAR


Erciş Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu, Erciş'te çok sayıda binanın yıkıldığını, enkaz altında insanların olduğunu ve acil yardıma ihtiyaçları olduğunu söyledi. Çok sayıda ölü olduğunu söyleyen Arapoğlu, "Çok acil sağlık ve kurtarma ekibi istiyoruz." diye çağrıda bulundu.

Belediye Başkanı Arapoğlu şunları söyledi:





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.