banner2
Öne Çıkanlar Diyarbakır URFASPOR İstanbul Mardin Faruk Çelik

Valiler Kararnamesi Yayımlandı! Urfa Valisi Merkeze Çekildi, Urfa'ya Sivas Valisi Atandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Valiller Atama Kararnamesinde vali-mülkiye başmüfettişliği görevine atanan  Şanlıurfa Valisinin yerine Sivas Valisi Salih Ayhan getirildi.

Şanlıurfa'ya atanan Vali Salih AYHAN Kimdir?

1976 Bayburt doğumlu olan Salih AYHAN, ilk ve orta öğrenimini memleketinde, yükseköğrenimini Uludağ Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü´nde 2000 yılında, yüksek lisansını ise Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyoloji Bölümü´nde tamamladı.

Salih AYHAN mesleki hayatına, 2004 yılında Trabzon kaymakam adayı olarak başladı. Londra´da dokuz ay dil eğitimi alan AYHAN, ayrıca TODAİE´de Kamu Diplomasisi Kursu´na katıldı. Ordu-Çatalpınar, Samsun-Yakakent, Kastamonu-Azdavay, Sivas-Altınyayla, Şarkışla (Kaymakam vekilliği), Divriği ilçelerinde Kaymakamlık yaptı.

Sivas Vali Yardımcılığı görevinde de bulunan Salih AYHAN, 2012-2016 yılları arasında Sivas İl Özel İdare Genel Sekreterliği görevini yürüttü.

AYHAN, İçişleri Bakanlığı tarafından 28.12.2013 - 14.02.2014 tarihleri arasında 45 gün süreyle yerel yönetim bilgilerini artırmak ve uygulamaları yerinde görmek üzere Avustralya´da düzenlenen Kısa Dönem Eğitim Programı´na katılmıştır.

Çeşitli şirketlerde yönetim kurulu başkanlığı ve üyeliği görevinde bulunan ve birçok vakıf, dernek ile birliklerde başkanlık ve üyeliklerde görev alan Salih AYHAN, mütevelli heyetlerinde de bulunmuştur.

19.10.2016 tarihinde atandığı Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü görevini yürütürken, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 2018/202 sayılı Valiler Kararnamesi ile Sivas Valiliği görevine atanan AYHAN, evli ve iki çocuk babası olup, İngilizce bilmektedir.( RHA Ajans)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.