banner2
Öne Çıkanlar Diyarbakır URFASPOR İstanbul Mardin Faruk Çelik

Vali ve Vekiller taziye'de sağduyu çağrısında bulundular

Gülpınar Köyü’ne Taziye ziyaretine giden Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’e Şanlıurfa Milletvekilleri Abdülkerim Gök ve Mahmut Kaçar, AK PArti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, ile İl Müftüsü İhsan Açık eşlik etti.

 

Köyün Caimii’nde oturan acılı ailelere baş sağlığı dileyen Vali Celalettin Güvenç,  vatandaşlara sağduyulu olmaları konusunda telkinde bulunarak, sinir anında öfkeyi kontrol etmenin önemine değinerek, ailelerin metanetli olmaları tavsiyesinde bulundu.

 

Vali Güvenç,  bölgede gereksiz yere insanların hayatını kaybettiğini belirterek, “Meseleleri öldürmeden de çözebileceğimizi öğrenmemiz gerekir. Bir insanı öldürmenin bütün insanları öldürmek gibi olduğunu bilmemiz gerekiyor. Bunu çocuklarımıza öğretmemiz gerekiyor. Bu bir vicdani sorumluluktur. Burada herkes birbiriyle akraba ekmeğinizin peşindesiniz doğru değil bu yaşananlar inşallah bitireceğiz” dedi.

Vali Celalettin Güvenç, haklı haksız değerlendirmesi yapmadıklarını ve genel bir değerlendirmede bulunduğuna dikkat çekerek, “Kırsalımızda kısmen sorunlar olsa da çözüyoruz. Önce biz bir aynaya baktık ‘nerede hata yapıyoruz’ dedik. ‘Devlet millet için vardır’ dedik. ‘Devlet milletin emrinde olmalıdır’ dedik. ‘Devlet tüm insanlarını kucaklamalıdır, ayrım yapmamalıdır’ dedik. ‘Türk’ü, Kürt’ü, Arap’ı; zengini, fakiri; kadını, erkeği kucaklamalıdır’ dedik. Devlet dediğimiz zaten millete hizmet için icat edilmiştir. Bizde bu anlayışı yukarıdan aşağı, aşağıdan yukarıya doğru yaymaya çalışıyoruz. İnsanlarımız arasında sevgi merhamet, şefkat gelişsin bunun çabasındayız. Köylerimizin altyapısını yapmaya çalışıyoruz. Şu parti bu parti yok. Gerek coğrafyası bakımdan gerek aşiretçilik yapısı bakımından Türkiye’nin en pilot ili burası burada yapacağımız daha çok iş var” dedi.

 

Vali Celalettin Güvenç, kaba kuvvet ve insan öldürmenin inancımızda yerinin olmadığının altını çizerek, “Zorbalık, insana üstünlük taslama, insanı hor görme bunların da inancımızda yeri yok. Kültürümüzde inancımızda bunlar yok. Herkes Allah’a insanlığı bakımdan hesap verecek. Ne ağalık söker orada ne beylik. Bir buçuk senedir vali olarak buradayım. 7 gün 24 saat bunu anlatmaya çalışıyorum. Şu kafaları değiştirelim. Hiçbir vatandaş, hiçbir insanımız, hiçbir garip köylümüz kendini yalnız hissetmesin. Jandarmaya da Emniyete de aynı talimatı veriyorum haklı olan vatandaşın her zaman yanlarındayız” dedi.

 

Vali Güvenç, bir geleneğin süre geldiğini ve birden bire değiştirmenin meşakkatli olduğunu söyleyerek, bunu değiştirmek için iyi yolda ilerlediklerini belirtti.

 

Kolluk kuvvetleriyle, savcısıyla, hâkimiyle suçluların üstüne gittiklerini anlatan Vali Güvenç, bunun olumlu sonuçlarını da aldıklarını kaydederek, “Acınız yeni kolay değil. Allah Anasına babasına sabır versin. 19 yaşında iki tane koç gibi çocuğumuzu kaybetmişiz. Öbür çocuğumuzun durumu iyi çok şükür. İki şey söyleyeceğim birincisi yalnız değilsiniz. Devlet sizindir. Bu işi de inşallah kan kanla yıkanmaz, gençlere büyükler sabırlı olarak rehber olsun. Savcılarımız, hâkimlerimiz görevini yapacaktır güvenin ve emin olun. Allah rahmet eylesin, Allah sizlere sabır versin. Dün duyar duymaz geldim. Acınızda yanınızda olmak istedim” şeklinde konuştu.

 

Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar ise acılı ailelere taziyelerini bildirerek, “Dünyada hiçbir şey bir insanın bir damla kanına tekabül etmez. Dün olayı duyar duymaz Sayın Valim ve milletvekilimizle birlikte hastaneye geldik. Bizler adil olmak zorundayız. Allah korkusu taşıyan herkes adil olmak zorunda. Şundan emin olun taraflar kim olursa olsun ne devleti temsilen valisi ne de hükümeti temsil eden milletvekilleri bu haksızlığın ve adaletsizliğin asla tarafı olmaz” dedi.

 

Anahtar Kelimeler:
Iki ölüTaziyeGülpınar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.