banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Yetim Der Onur Bilgen Şanlıurfa Ziraat Mühendisleri Odası

Vali ve Belediye Başkanlarından Cumhuriyet Bayramı Mesajı

ŞANLIURFA VALİSİ ABDULLAH ERİN’İN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMA MESAJI
 
 
Türk Kurtuluş Savaşının lideri, yeni Türk devletinin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Milli Mücadelenin kahramanlarıyla birlikte karar verdiği yönetim şekli olan Cumhuriyetimizin 95’inci kuruluş yıldönümünü kutlamanın, büyük onur ve heyecanını bir kez daha yaşıyoruz.
19 Nisan 1925 tarihinde TBMM’de kabul edilen kanunla Cumhuriyet Bayramı olarak kutlamaya başladığımız 29 Ekim, yaşamak için canından başka bir varlığı kalmayan asil bir milletin, küllerinden yeniden doğuşunun sevincidir.
İdaresi altındaki sadece köyleri, şehirleri değil, ülkeleri kaybeden bir imparatorluğun varisleri olarak çok ağır bedeller ödeyen milletimizin, hür ve bağımsız yaşama yönündeki kararlılığı sayesinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti, ancak iyi bir tarih bilinci, bu topraklar üzerinde yaşayan herkesin birlik ve beraberliğiyle ayakta kalabilecektir.
Kurulduğu yıllarda yokluk içindeki 13 milyon insanın büyük fedakârlık, azim ve kararlılığı sayesinde bugün medeni dünya devletleriyle yarışan bir konuma yükselen Cumhuriyetimizin temelinde bu bilinç vardır.
Dini bayramlarımız gibi, milli bayramlarımız da bazı gafletlerden uyanmamıza, silkelenerek kendimize gelmemize vesile olmalıdır.
Bu bayram vesilesiyle, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin hangi şartlar altında kurulduğunu, hedeflerinin ne olduğunu ve millet olarak bizlerin bu hedeflere ulaşmak için ne kadar gayret ettiğimizi hatırlamamız gerekir.
Bin yıldır mübarek kanlarını bu aziz vatan toprağı için akıtan şehitlerimizin ruh hallerini, askere gönderdiği tek yavrusunun eline kına yakan anaların duygularını yüreğimizin derinliklerinde hissetmeden Cumhuriyetin değerini anlamamız mümkün değildir.
Tek amacı, milletin ve devletin bağımsızlığını muhafaza etmek olan milli mücadelemizin tacı olan Cumhuriyet, yönetim anlayışı, kurumları ve hedefleriyle bugün bizlerin, yarın çocuklarımızın omuzlarında yoluna devam edecektir.
Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran irade, milletin ve devletin bağımsızlığını temin için gerekli şartları bin bir zorluk ve fedakârlıkla yerine getirmiş, bunun karşısında duracak düşmanın emellerini ve tatbik edecekleri yöntemleri tespit etmiştir.
Kuruluşundan bu yana düşmanın tuzak ve hileleriyle mücadele eden Türkiye Cumhuriyeti, bugün de gerek siyasi, gerek askeri ve gerekse ekonomik anlamda bu mücadeleyi azim ve kararlılıkla sürdürmeye devam etmektedir.
Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşayan tüm insanları, dil, din, ırk ayrımı yapmadan tek millet olma anlayışı ile yoluna devam etmesi, şahsi hırs ve menfaatler yerine milli ülküyü şiar edinmesi mutlu ve müreffeh kılacaktır. Bu anlayışın dışına çıkan milletlerin, düşmanların oyuncağı olduğuna, şunun bunun kulu kölesi haline geldiğine ibretle şahit olmaktayız.
Bu duygu ve düşüncelerle, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı tebrik ediyor, bin yıldır vatan ve millet aşkına toprağa düşen aziz şehitlerimize Cenab-ı Hak’tan rahmet diliyorum. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum.

BAŞKAN ÇİFTÇİ'DEN 29 EKİM MESAJI

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Cumhuriyetin 95. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vatan için canını feda eden tüm şehitleri rahmet ve minnetle andıklarını belirten Başkan Nihat Çiftçi, "Cumhuriyetimiz daha nice yıllara huzur içerisinde ilerleyecektir" dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, mesajında Cumhuriyet tarihi boyunca bir çok badire atlatan halkımızın kahramanca vatanına daima sahip çıktığını dile getirerek "Türkiye Cumhuriyeti çağdaş, uygarlık yolunda emin adımlarla yürümeye devam ediyor. Ülkemiz birlik ve beraberlik içerisinde; mazlumun yanında yer alan, demokrasi çerçevesinde işleyişini yürüten ve gençleri ile bir arada geleceği esas alan planlamaları ile yenilikçi yaklaşımını sürdürüyor. Cumhuriyetimizin 95. yılını kutluyor, canını feda eden tüm şehitleri rahmet ve minnetle anarken, gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum" dedi.

BAŞKAN EKİNCİ’DEN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 95. Yılı münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı.
Başkan Ekinci, mesajında şu sözlere yer verdi, “ Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. yıl dönümünü büyük bir gurur ve heyecanla kutluyoruz. Hepimizin büyük bir coşkuyla kutladığı bu bayram, tarihte eşine az rastlanan,  bu toprakların bölünemeyeceğinin tarihi bir ispatıdır. Milli Bayramlarımız ülkemizin sarsılmaz bütünlüğünün, toplumumuzun birlikteliğinin coşkuyla kutlandığı ve bu vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizin bir kez daha minnetle yâd edildiği günlerdir. Bu duygu ve düşüncelerle 7’den 70’e tüm vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlarken Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor; tüm hemşerilerimize ve tüm milletimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum. “
BAŞKAN BAYDİLLİ’DEN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI
 
Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli mesajında Cumhuriyet’in tarihimizde yeniden bir diriliş olduğunu belirtirken şu ifadelere yer verdi:
“29 Ekim 1923’te tarihe altın harflerle yazılan zaferler kazanılarak ilan edilen Cumhuriyet’in 95. yıl dönümünü kutluyoruz. Aziz milletimiz büyük kahramanlık örneği göstererek kurduğu Cumhuriyeti yine milletimiz her tehlikede milli irade göstererek her zaman korudu. 15 Temmuz’da Cumhuriyete kast eden, milletin birliğini bozmaya çalışan hainlere karşı yine milletimizi tarihi bir mücadele örneği sergileyerek canı pahasına Cumhuriyeti korudu. Bundan sonra da kahraman milletimiz gelecek her türlü iç ve dış tehlikeye karşı can siperane mücadele edecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle vatanı için çekinmeden canını feda etmiş tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, kahraman gazilerimize saygılarımı sunuyorum. Tüm vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.

BAŞKAN DEMİRKOL: CUMHURİYETİMİZİN 95’İNCİ YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 95’inci yıl dönümüyle ilgili mesaj yayımladı.

Cumhuriyetin 95. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında Başkan Fevzi Demirkol, “Cumhuriyet Bayramı barış, birlik ve beraberlik içinde yaşamanın önemini hatırlatan önemli günlerden biri” ifadelerini kullandı.

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluşunda şehit düşen ecdadımızı da, saygı ve rahmetle andığını ifade eden Başkan Fevzi Demirkol, mesajını şöyle tamamladı:
“Umarız ki, geride kalan 95 yılda bu milletin yaşadıkları, direnci, inancı bir kez daha hepimize örnek olarak daha nice güzel günlerin nişanesi olacaktır. 95 yıl önceki emanet, ilk günün şanlı ruhu ile halen genç ve diri; bir asra yaklaşan kudretli ve sağlam ruhu ile ise deneyimli ve uludur. Bu ülkeye, bu devlete, bu cumhuriyete emek veren herkes bu gururu ilk günkü gibi taşımaktadır, taşımaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerimle milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı içtenlikle kutlar, gazilerimizi ahde vefa ile anar, vatan için canını veren tüm şehitlerimize de Allah’tan rahmet dilerim.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.