banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Vali Küçük yeni çadır kent hakkındaki iddiaları yalanladı


Suruç’un Ziyaret mahallesinde düzenlenen buluşmada Vali Küçük, Türkiye’de yaşayan Kürt ve Arap aşiret liderlerinin sorunlarını dinledi. Mürşitpınar sınır kapısından geçişlerle ilgili sıkıntılarını dile getiren aşiret liderlerine, güvenlik gerekçesiyle geçişleri kısıtladıklarını söyleyen Vali Küçük; sınırdan geçişler konusunda anlayış beklediklerini ifade etti.

 

Türkiye’nin en büyük konaklama tesisi konusunda da bilgi veren Vali Küçük, Suruç konaklama tesislerinde insanların istediği zaman dışarı çıkamadığını ve dışarı çıkması konusunda izin verilmediği yönündeki söylemlere ise: “Bu doğru değil. Son derece modern, güvenli, sıcak ve konforlu tesislerimize istedikleri kadar girip çıkabilirler. İzin bile almalarına gerek olmuyor. İsterse 10 sefer bile dışarı çıkıp girebilirler. Hatta çarşıya ve hastaneye gidebilmeleri için servisler tahsis ettik” cevabını verdi.

 

Tüm Kobanilileri tesislere davet eden Küçük, aşiret liderlerinden de adam gönderip, tesislerin imkan ve koşullarının yerinde görülmesini istedi. Yeni konaklama tesisine yerleşenlerin sayısının 10 günde 6 bin 500 kişiye ulaştığını vurgulayan Küçük: “Bu tesisi Suriyeli kardeşlerimiz için yaptık. Böyle son derece güzel ve sıcak ortamlar varken insanlar, barakalarda, çamurda kalmasınlar. Biz Suruç’ta yaşayan insanların da sağlığını ve güvenliğini düşünüyoruz, çadırlarda kalan insanların da sağlığını ve güvenliğini düşünüyoruz. İnsanların çadıra yerleşmesi konusunda bize yardım etmeniz lazım” diye konuştu.

 

Toplantı sonrasında bir açıklama yapan Vali İzzettin Küçük; “Maksadımız Kobani’den gelen kardeşlerimizin ileri gelenleriyle bir araya gelmek ve onların şu anda yaşadıkları sorunlar nelerdir, geri dönüşle ilgili planları nelerdir. Bunları karşılıklı konuştuk. Bu konuşmalar doğrultusunda biz de değerlendirme yapacağız. Onlara da söylediğimiz gibi, burada bulundukları sürece başımızın üzerinde yerleri var. Yeni yapılan konaklama tesisimize geçmeleri konusunda telkinde bulunduk. Ne kadar kalırlarsa kalsınlar; canları, malları ve namusları bizim emanetimizdir. Karşılıklı görüşmeler sonucunda bir müddet sonra tekrar bir araya gelmeyi kararlaştırdık” dedi.

 

Yaklaşan ağır kış koşullarının odluğunu hatırlatan Vali Küçük, şöyle devam etti: “Yeni tesisimizin varlığı, Suriyeliler için bir büyük kurtuluş oldu. Tesisimizin dışında kalınan yerlerin, hiçbir sağlık, hijyen, güvenlik ve ısınma imkanı da yok. Tamamen alt limitlerde şartlara sahipler. Yeni tesisimizde her imkan var. Duyuldukça, gördükçe ve birbirlerine söyledikçe gelen insanların sayısı artıyor. Burada kalıyorlarsa en azından iyi imkanlar içerisinde kalmalılar.”

 

Şanlıurfa eski milletvekili Mahmut Kaplan ise; devletin sağladığı imkanlarla Türkiye’ye sığınan insanların kendilerini evlerinde gibi hissettiklerini, Suriyeli misafirler için herkesin el birliğiyle çalıştığını kaydetti. Toplantı yaklaşık iki saat sürdü. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.