banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya karbonmonoksit Balıklıgöl

Vali Küçük, İHH’nın yetim günlerine katıldı

Haliliye Kız İmam Hatip Lisesi Bahçesinde düzenlenen etkinliğe Vali İzzettin Küçük’ün yanı sıra; Haliliye Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, İl Müftüsü İhsan Açık, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, İl Sağlık Müdürü Erdoğan Duran, İHH Merkez Yetim birimi temsilcileri, STK Temsilcileri, kanaat önderleri, Suriyeli misafirler, yetim anneleri ve yetim çocuklar katıldı.

Etkinliklerde konuşan Vali İzzettin Küçük; devletin son on yılda yetim, dul, yaşlı başta olmak üzere her kesimden muhtaca elini uzattığını ifade etti. Muhtaçlara el uzatmanın sadece devletin işi olmadığını da sözlerine ekleyen Vali Küçük: “Medeniyet zayıf ve ortada kalmış insanlara sahip çıkabilme gücüyle orantılıdır. Ne mutlu ki Şanlıurfa’da bunun en güzel tezahürünü görüyoruz. Suriye’den Şanlıurfa’ya 200 bini aşan insan geldi ve Şanlıurfalılar bu insanları bağırlarına bastı” dedi.

“Urfalılar zayıflara sahip çıkıyor, İHH da yetimlere sahip çıkıyor” diyerek konuşmasını sürdüren Vali Küçük: “Bu tür derneklerimiz bilsinler ki desteğimiz her zaman arkalarında olacaktır. Devlet olarak buna destek vereceğiz çünkü bizim en büyük davamız insan davasıdır. Gençlerimizi ve yavrularımızı aklen, zihnen, ruhen ve bedenen güçlü yetiştirmektir” ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Behçet Atila ise, her yetime ayda 90 TL nakdi yardımda bulunduklarını, Şanlıurfa’da ise 400 yetime sponsorluk yaptıklarını belirtti. Konuşmaların ardından İHH yetkilileri ve misafirler çocuklarla halat çekme, çuval yarışı, düz koşu gibi oyunlar oynadı. Yetim çocuklara yemek ikramından sonra hazırlanan hediyeler ailelere verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.