banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Vali Küçük, Harran'da incelemelerde bulundu


Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’ü Harran kaymakamı Temel Ayca, Harran belediye başkanı Mehmet Özyavuz, Garnizon komutanı, Murat Uyanık ve Harran Emniyet müdürü Özgür Çekçeki karşıladı.

İlçede ilk olarak tarihi Harran Ören yeri kazı çalışmaları ve Harran kalesindeki çalışmaları inceleyen vali İzzettin Küçük Harran Üniversitesi arkeoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Mehmet Önal’ın başkanlığında yürütülen kazı çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Harran kültür evlerini de gezen Vali Küçük, ardından da tarihi Harran Üniversitesi kalıntılarını gezdi.
Vali Küçük yaptığı açıklamada; "Kadimden beri ülkemizin bu coğrafyanın en eski yerleşim medeniyetlerinden, sadece bu islamiyet dönemlerinden değil bir önceki dönemlerde de bir merkez Sin tapınağın burada olduğu söyleniyor. Daha sonra islamiyet döneminde Abbasiler, Selçuklular daha sonra Osmanlılar her zaman bu yöreye ışık saçan, Aydınlık saçan bir merkez olmuş dünyanın ilk üniversitesi yaklaşık yüz kişi bu kazı çalışmalarında gayret içindeler. Burası Türkiye’nin en büyük kazı çalışması ben burada desteklerinden dolayı Harran kaymakamı Temel Ayca, Harran belediye başkanı Mehmet Özyavuz ve kazı başkanı Mehmet Önal’a teşekkür ediyorum" dedi.
İncelemelerinin ardından vali Küçük Harran’ın genel durumuyla ilgili Harran belediye başkanı Mehmet Özyavuz ve Harran kaymakamı Temel Ayca ile görüştükten sonra ilçeden ayrıldı.

(Harranajans)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.