banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Urfa Balıklıgöl Tomas Wiesner

Vali Erin: Onları Allah'ın Emaneti Biliyoruz, Misafir Etmeye Devam Edeceğiz

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin; Haliliye ilçesinde yeniden düzenlenerek Suriyeli yetim kız çocuklarına hizmet veren yurtta düzenlenen programa katıldı.

Muhammed Abdülvahit El-Eyyüb Kız Yurdu öğrencileri tarafından karşılanan Vali Erin; Kuveyt’ten gelen yardım kuruluşu temsilcileriyle de bir araya geldi. Öğrencilerin çeşitli gösteriler sunduğu buluşmanın ardından Vali Erin burada kalan çocuklarla birlikte öğle yemeği yedi.

Buluşmada bir konuşma yapan Vali Abdullah Erin; İslam coğrafyasında sıkıntı içerisinde olan bölgelere el uzatan herkese teşekkür ederek, “Ancak biliyoruz ki her zorluğun sonunda bir kolaylık vardır. Ümmet olarak bu zorlukların hepsini aşacak ve yeryüzüne tekrar merhameti, hakkı ve hakkaniyeti hep birlikte yaymış olacağız” dedi. Konuşmasında, yaşanan sıkıntıların sebeplerine değinen Vali Erin; “Kardeşliğimizi, şefkati, merhameti unuttuk. Birbirimize yardım etmeyi, el uzatmayı unuttuk. Kendi menfaatlerimizin peşine düştük ve doğru istikamette olmayanların oyuncağı haline geldik. İşte bu yaşadığımız acılar aslında bize özümüze dönmek için yol açıyor. Bireyler olarak, toplum olarak, millet olarak ve devletler olarak imtihandan geçtiğimizin farkında ve idrakinde olmamız lazım. Bu sınavda biz Türkiye olarak Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi kapılarımızı ve bağrımızı kardeşlerimize sonuna kadar açtık. Bu kardeşlerimiz için yapmamız gereken daha çok şey olduğuna da inanıyoruz. Devletimizin yaptıklarının yanı sıra özellikle İslam ülkelerinin de yardımları var ama bunların içerisinde Kuveyt’i her zaman söylediğimiz gibi ayrı tutuyoruz. Halkıyla, hayır kuruluşlarıyla ve devletiyle bu kardeşlerimizin en fazla yanında olan da yine Kuveyt Devletidir” ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa’da yaşayan Suriyelilerin tek ihtiyaçlarının barınma ve beslenme ihtiyacı olmadığını anımsatarak konuşmasına devam eden Vali Erin;  “Kardeşlerimizin arasında 150 bin civarında okul çağında çocuğumuzun olduğunu, 200 bine yakın da çalışma çağında bir nüfusun burada yaşadığını ifade ederek buna göre projelere ağırlık verilmesi gerektiğini ifade ediyoruz. Bu yüzden her fırsatta bu kitlelere göre eğitim ve istihdam altyapısının oluşturulması gerektiğini, yardım ve desteklerin de bu alana yoğunlaşması gerektiğini söylüyoruz. Bu 150 bin çocuğumuzun 80 bininin son iki yılda okula devamını sağladık, yeni okullar yaptık, yeni alanlar açtık ve bu çocuklarımız şu anda Urfalı çocuklarımızla beraber aynı sınıflarda eğitim öğretim görmeye devam ediyorlar. Geri kalanını da İnşallah önümüzdeki bir yıl içerisinde dışarıda bir tane bile Suriyeli çocuğumuz kalmayacak şekilde okullara devamını sağlamayı hedefliyoruz. Sanayi alanlarında da Suriyeli ve diğer Müslüman ülkelerdeki iş adamlarına yer tahsisleriyle fabrika kurmalarını ve Suriyeli gençlerimizi istihdam etmelerine yönelik teşvikler uyguluyoruz. Ülkelerine huzur geri gelinceye kadar bu kardeşlerimizin Allah’ın bize emaneti olduğunu bilerek onları misafir etmeye de devam edeceğiz ” dedi.

Buluşmada yer alan yardım kuruluşu temsilcileri de fikirlerini dile getirerek Türkiye’nin Suriyeli mazlumlara yaptıklarının çok kıymetli olduğunu, kendilerinin de bu çabaya destek vermeye devam edeceklerini belirttiler.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.