banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Beştepe Millet Camii Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Kararda Değişiklik

Vali Abdullah Erin'in 23 Nisan Mesajı

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 99’uncu yıldönümü olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınlayan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını tebrik etti.
Türkiye Cumhuriyeti’nde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde resmi bayram olarak kutlanan 23 Nisan’ın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ferasetiyle özelde bu vatanın evlatlarına, genelde ise tüm dünya çocuklarına armağan edilen bir bayram olduğunu hatırlatan Vali Abdullah Erin, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Yaşanan büyük savaşlarla birlikte yetim ve öksüz kalan Türkiye Cumhuriyeti’nin çocuklarını sevindirmek, bahar şenliği havasında yüzlerinin gülmesini sağlamak amacıyla kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız, tüm çocuklarımız ve dünya çocukları için kutlu olsun.
Dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram olan 23 Nisan, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın yetiştirilmesine önem vermemiz gerektiğini bizlere bir kez daha hatırlatması nedeniyle de özel bir gündür. Cumhuriyetimizin kuruluşundan bugüne büyük coşku ile kutlanan bu özel gün vesilesiyle, bugün yine aklımıza ilk gelen, vatan savunması uğruna toprağa düşen aziz şehitlerimizin emanetleri olan çocuklarımız olmalıdır. Çünkü onlar, bizlere emanet edilen, yerleri başımızın üstü olan gözbebeklerimizdir.
Başta eğitim olmak üzere, çocuklarımızı ruhen ve bedenen güçlü bireyler olarak geleceğe hazırlamak, hepimizin en önemli görevidir. Milli, manevi değerlerine bağlı, yüreği vatan ve millet sevgisiyle dolu, bulunduğu yere neşe ve sevinç saçan biricik evlatlarımıza ne kadar ilgi gösterdiğimizin muhasebesini yapmamız için de 23 Nisan tarihi önem taşımaktadır.
Bu vesilesiyle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, üzerinde özgürce yaşadığımız topraklarını kanlarıyla sulayarak bizlere vatan yapan aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazi ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyor, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını tebrik ediyorum”.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.