banner2
Öne Çıkanlar deniz üssü doktora domuyz ulu camiye edessa 7 yıldız

Vakıf Başkanı Alataş: Şanlıurfa İçin Her Hey Yapılabilir

Şanlıurfa'da Özel bir otelde ulusal ve yerel basın mensuplarının katılmıyla düzenlenen basın toplantısında ŞANVAK Başkanı Mustafa Kemal Alataş ve yönetimi, Vakıfın amaçları ve çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Şanlıurfa Vakfı (ŞANVAK) Yeni Yönetim Kurulu Başkanı Emekli Korgeneral Mustafa Kemal Alataş, Şanlıurfa’nın ve Şanlıurfalıların değerinin dünya genelinde anlaşıldığını belirterek, “Kıymet bilmediğimiz değerimizi ortaya çıkarmamız gerekir.” dedi.

Merkezi Ankara’da olan Şanlıurfa Vakfı, yeni yönetim kurulu Şanlıurfa’yı ziyaret ederek birtakım temaslarda bulundu. Yeni yönetim kurulunu kamuoyuna tanıtmak için basın ile bir toplantı gerçekleştiren ŞANVAK Yönetim Kurulu Başkanı Emekli Korgeneral Mustafa Kemal Alataş, yönetim kurulunu tanıttıktan sonra yapılan ve yapılacak olan çalışmalar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Şanlıurfa’nın değerinin dünyada görüldüğünü söyleyen Alataş, birlik içinde bütünleşerek Şanlıurfa için en iyi çalışmalar yapacaklarını belirtti.

‘Kurumsallaşmak için Gruplar oluşturduk’
Profesyonel bir planlama çerçevesinde çalıştıklarını söyleyen ŞANVAK Başkanı Alataş, “Biz profesyonel bir planda çalışma yapmak için planımızı yaptık, çalışma alanlarımızı gruplara ayırdık. Vakıf çalışanımız ve müdürümüzün maaşı da Halil Bağıban ve Muzaffer Çakmaklı üstlendi. Yani vakıfın kasasından bir kuruş bile gereksiz masraf ve ödeme yapılmayacak.” diye konuştu.

‘İstenildiği taktirde Şanlıurfa için her şey yapılabilir’
“Amacımız, sadece Ankara’da olan Şanlıurfalıları değil, Türkiye’nin her yerinde olan Şanlıurfalıları sevgi, saygı ve güvene dayalı huzurlu bir ortamda birleştirmektir, bütünleştirmek ve Şanlıurfa’mıza hizmet için aynı gayretle çalışıp çaba göstermektir.” diyen Mustafa Kemal Alataş, “Biz bir araya gelerek bir şey yapamayız düşüncesini silip atmak istiyoruz. Bizler istediğimizde her şeyi yaparız. Şanlıurfa çok değerli bir şehirdir. Bütün dünya bunu takdir ediyor. Sadece bizler kendi kıymetimizi bilmiyoruz. İçimizdeki değerleri ortaya çıkarmak istiyoruz. En iyi iş adamları, en iyi siyasetçilerimiz var. Biz olarak gönül birliğince çalışmalıyız. Biz bir olarak bütünleşirsek ancak başarılı oluruz. Biz siyaset yapmıyoruz ama siyasetçileri de aramıza almalıyız. İktidarıyla muhalefetiyle onların da gücünü arkamıza almalıyız. O gücü de arkamıza alırsak, Şanlıurfa için çok değerli çalışmalar yaparız. Bunu yaparken de hepinizin desteğini görmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.
''Daha Çok Öğrenciye Burs vereceğiz''
Başkan Alataş, “Çalışmalarımız arasında öğrencilere burs vermek de vardır. Şubat ayı içerisinde bazı öğrencilerimize burs vereceğiz. Bu sayıyı önümüzdeki günlerde 200’lere binlere çıkaracağımıza inanıyorum. Bu çocukları belirledik, onlarla mülakat yaptık ve bursu hak ettiklerini değerlendirdik. Çok güzel bir çalışma yaptığımızı düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.
Kaynak: Ruha Haber Ajansı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali mithat inan. 4 yıl önce

Kutluyorum. Ankaradaki. 16 ocakta yapılan Göbeklitepe toplantısınıda duyurmuş olmanızda gerekirdi. Haber verilmediği için katılım az olmuş. Koordine noksanlığı eski huyumuzdur. Haber vermeyenler sorumludur elbet. Kendi şehrimizin örgütleri biribiriyle haberli olmaalıdır. Asli görevimiz bu olmaludır. Selamlar sevgiler hepinize.