banner2
Öne Çıkanlar Diyarbakır URFASPOR İstanbul Mardin Faruk Çelik

Uşşaki Vakfı'dan Fatih Nurullah Açıklaması: hiçbir alakamız yok

Konu ile ilgili Uşşaki Vakfı'nın sosyal medya hesabından "Kamuoyuna Duyuru" başlığıyla yapılan açıklmada Fatih Nurullah isimli şahısla ve bu şahsın sözde tarikatıyla hiçbir alakalarının olmadığı belirtildi.

Sakarya’nın Akyazı ilçesi Kuzuluk mahallesinde bulunan dergahta gerçekleşen çocuk istismarının ortaya çıkmasının ardından, jandarma dergaha giderek Fatih Nurullah’ı gözaltına aldı. Mahkemeye çıkan Nurullah, tutuklandı. Uşşaki Vakfı, tarafından yapılan açıklamada “12 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismardan tutuklanan Fatih Nurullah’ın kendisi ve tarikatıyla hiçbir alakamız yoktur” denildi.

Uşşaki Vakfı tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Bugüne kadar birçok defa dile getirdiğimiz açıklamamızı, gündemdeki gelişmelerden ötürü, tekrar beyan etmek isteriz; kendisini her fırsatta vakfımızla ilişkilendirmeye çalışan, bazı yerel ve ulusal basın yayın organlarında ve sosyal platformlarda sözde ‘Uşşaki Tarikati Lideri’ olarak lanse edilmeye çalışılan, ismi İslam ve ahlak dışı haberlerle anılan, devletimizin ve milletimizin bütünlüğüne karşı cephe almış bir tutum içinde bulunan Fatih Nurullah isimli şahısla ve bu şahsın sözde tarikatıyla hiçbir alakamızın olmadığını kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

“Pir Seyyid Hasan Hüsameddin Uşşaki Vakfı” adıyla bilinen vakfın başkanlığını Muhammed Hikmed Önem yapıyor. 1993 yılında kurulan vakıf Uşşaki tarikatının iki kolundan biri. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.