banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç MHP ABD

Urfalılar misyonerlik faliyetlerine tepkili

Özellikle Şanlıurfa’yı mesken edinen Çinli ve Güney Koreli misyonerler, ellerindeki broşür ve İncilleri halka dağıtarak Hristiyanlık propagandası yapıyor.

Diyarbakır, Mardin, Gaziantep ve Şanlıurfa merkezi ile ilçelerinde gezinen misyonerlerin buralarda İncil dağıtıp Hristiyanlık propagandası yapmaları, bu bölgenin özellikle mi hedef seçildiği sorusunu da beraberinde getirdi.

Basına yansıyan görüntülerden sonra tepkisini dile getiren Şanlıurfalılar ise Müslüman olduklarını ve kendi şehirlerinde Hristiyanlık propagandası yapılamasına izin verilmemesini dile getirdiler. “Müslümanlara Hristiyanlığı kabul edin diyorlar” Otogardan dört Çinli yolcu aldıklarını ve bunların yolculuk boyunca Hristiyanlığı anlatmaya çalıştıklarını söyleyen Mehmet Eskiler, “Bana ve yolculara Yuhanna, İncil’inden Çince ve Türkçe olarak yazılan bazı baplar dağıttılar. Bunlar Antep’e gidiyorlardı. Dün ise 5 kişilik bir grup gelmişti. Onlarda Hz. İsa’dan bahsettiler. Broşür dağıtan bu Çinliler ‘Müslümanlığı değil de Hristiyanlığı kabul edin’ diyerek milletin içinde yaymaya başladılar. Biz de ‘Allah’a inanıyoruz, Müslümanız, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’dir’ dedik. Hatta bazı arkadaşlar onların üstüne gidip tepki gösterdiler. Arkadaşların ellerinden zorla aldım ve onları transite bindirip Antep’e gönderdim.” dedi.

“Fitne çıkarıyorlar”

Halkın ve yetkililerin fitne amacıyla yapılan bu faaliyetlere tepki göstermesi gerektiğini belirten Eskiler, şunları ifade etti: “Ben yolculara hitaben ‘bu tür oyunlara gelmeyin, dolduruşlara gelmeyin’ dedim. Bunlara karşı tepkimizi göstermemiz lazımdır. Tepki göstermediğimizde, karşı çıkmadığımızda mesul oluruz. Bu gerçekten tehlikeli bir şey, amaçları Türkiye’yi bölmektir. Bunlar Mardin’den gelerek Hilvan’a, Siverek’e ve Birecik’e gittiler. Bilhassa fitnecilik yapıyorlar. Bunların oyununa kesinlikle gelmemiz lazımdır.”

“Hz. İsa’nın evlatları olduğumuzu, ondan geldiğimizi anlatıyorlardı”

“Huzurumuzu kaçırmaya çalışıyorlar” diyen sanayi esnafı Hayati Yıldız ise “Çin’den gelen bu grup Hz. İsa’yı anlatıyor. Kitaplarını dağıtmaya, bazı şeyleri bize okutturmaya çalışıyorlar. İslam ile ilgili bazı şeyleri karıştırıyorlar. Durdukları yerde gelip huzurumu kaçırmaya çalışıyorlar. Bundan dolayı bayağı rahatsız olduk. 3 kişilik bu grubun içinde az çok Türkçe bilen bir bayan milleti toplayarak konuşuyordu. Bunlara Türkçe yazılı bazı yazılar okutuyorlardı. Hz. İsa’nın evlatları olduğumuzu, ondan geldiğimizi anlatıyorlardı. Mavi ve kırmızı renkte ellerinde İnciller vardı. Sizi kaydetmek istiyoruz dediler. Kayıttan kasıtları bilgilerimizi yazdıktan sonra bize İncil verip okumamızı ve ezberlememizi istemeleriydi. O sırada okudukları bazı yazılardan dolayı oradaki arkadaşların tepkisi biraz değişmeye başladı. Zira amaçları İslamiyet’i kötülemekti. Zaten tepkileri görünce okumayı kesip gittiler.” diyerek misyonerlerle aralarında geçen diyalogu anlattı.

“Konuşmaları karşısında tüylerimiz diken diken oldu”

Peygamber Şehrinde böyle şeylerin yapılmasının düşündürücü olduğunu sözlerine ekleyen Yıldız, “Yetkililerinin bunu görmeleri ve gerekli adımların atılmasını istiyoruz. Ben şahsen çok tuhaf oldum ve kendimi kötü hissettim. Peygamberler şehrinde olup, Hz. Muhammed’in ümmetinden olduğum için çok mutluyum. Ama bu tür misyonerlik faaliyeti yapmak için gelenleri huzur bozucu olarak görüyorum. Onların konuşmaları karşısında tüylerimiz diken diken oldu.” dedi. Bir diğer Şanlıurfalı İbrahim Yıldız da şunları ifade etti: “Güney Kore’den geldiklerini tahmin ettiğimiz kişiler bize İncili tanıtmaya çalıştılar. Bayan oldukları için arkadaşlarımızı yanlarına topladılar. Anlattıkları şeyler karşısında Müslüman olarak tepki göstermek zorunda kaldık. Çünkü bunların insanların diniyle dalga geçerek değiştirmeye çalışıyorlar. Müslüman bir ülkede olduğumuzu unutturmaya çalışıyorlar. Yetkililerin bunlara yönelik gerekli önlemleri almasını istiyoruz. Onlar gelip Hristiyanlığı, İncili tanıtmaya çalışıyorlar, eğer kabul ederlerse biz de gidip onların ülkelerinde Müslümanlığı yaymaya çalışalım kabul ederler mi?” diye konuştu. (Ramazan Casuk-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.