banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der

Urfalı Vekil Bu Kez Şaşırttı!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, 2019 aralık ayında Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na bir dilekçe ile başvurara kadınların sosyal tesislerde "gün toplantıları" yaptığını şikayet etti.  bir araya gelen kadınlardan şikayetçi olduğunu belirttiği yazısında kadınlara sosyal tesislerin  yasaklanmasını istedi.

Tesislerde bir yasak olmadığı için mağduriyetlerin olduğunu ifade eden Mahmut Tanal, sosyal tesislerin kadınlara yasaklanması için Meclis Başkanlığı’ndan gereğini yapmasını istedi.

BİRİNCİ DERECE YAKINLAR YARARLANIR

Yasaklama kararı verilmesini isteyen CHP'li Vekil Tanal’a cevabı ise sosyal tesislerden sorumlu TBMM İdare Amiri Hasan Turan verdi. TBMM’nin tesislerinden kimlerin yararlanacağının, TBMM Sosyal Tesisler İşletme Yönergesinde belirtildiğinin hatırlatıldığı yazıda, Yönergeye göre Beştepe’de bulunan tesisten, mevcut ve eski milletvekilleri, Sayıştay Başkanı ve üyeleri ile TBMM personeli ile emeklileri ile bunların birinci derecede yakınlarının yararlanma hakkı bulunduğu belirtildi. 

HUKUKEN MÜMKÜN DEĞİL

Cevapta hem personel, hem de tesislerden yararlanma hakkına sahip olanların tesislere hangi amaçla geldikleri konusunda denetim yapılması ve gelenlerin cinsiyetine göre bir yasaklama getirilmesinin söz konusu olamayacağına dikkat çekildi. Cevapta "Anayasa’da ve Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası sözleşmelerde öngörülen ayrımcılık yasağı kapsamında hukuken de mümkün değildir" diyerek Tanal’ın talebinin reddedildiği öğrenildi.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK GAZETESİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.