banner2
Öne Çıkanlar ABD Emir Preldzic 4 Karaköprü Narı Abdülkadir Barut Şenocak Mahallesi

Urfa'dan Bilişim Girişimcileri Yetişecek

TOBB Şanlıurfa Genç Girişimciler Kurulu (GGK) tarafından başlatılan “Bir Girişimci Daha Lazım Seminer Programları” ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan protokol kapsamında, gerçekleştirilen ve Haber 7 Genel Yayın Yönetmeni Sayın İbrahim Erdoğan’ın konuşmacı olarak katıldığı " Türkiye'nin Kalkınmasında Medyanın Geleceği ve Yeni Arayışlar "  adlı panel düzenlendi. Panelin ardından TOBB GGK,  ilimizde internet medyacılığında eksikliğini gördüğü konularda, Meslek liseli öğrencilere bilişim ve yazılım programlama eğitimleri verilmesi için çalışma başlatacak.
Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odasında (ŞUTSO) ‘Türkiye’nin kalkınmasında medyanın Geleceği ve yeni arayışlar’ adlı panel düzenlendi.  Panele Haber7 Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Erdoğan, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Vali Yardımcısı Aylin KırcıDuman, Şanlıurfa Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Mahmut Barut,İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, ŞUTSO Yönetim Kurulu ve Meclis Kurulu Üyeleri, medya mensupları ve lise öğrencileri katıldı.
Gerçekleştirilen panele katılan Haber7 Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Erdoğan, medyanın birinci güç olduğunu söyledi. Yakın tarihte yaşanan birçok toplumsal olayı hatırlatan Erdoğan, medyanın bu olaylardaki yerini ve önemini anlattı.
TOBB Şanlıurfa Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Mahmut Barut ise yaptığı açılış konuşmasında “TOBB Genç Girişimciler Kurulu Türkiye’de 81 ilde teşkilatlanmasını tamamlamış 7.500 aktif girişimci üyesi ile Türkiye'nin en önemli Gençlik ve girişimcilik kuruluşudur.Bizim Şanlıurfa ticaret sanayi odası bünyesinde ayrıca diğer oda ve borsalar ile beraber il genelinde 104 üyemiz bulunmaktadır.  Üyeleri gençlerden oluşan, Türkiye’nin nitelikli dinamik girişimci gençliğini temsil eden bir örgüttür. Türkiye Ekonomisinin gelişimine bakarsak Gençlerin ne denli önemli olduğunu bir kez daha tasvir etmiş olacağız. Artık Türkiye'de Genç Beyinler, tank, insansız hava aracı, yazılım ürünleri üreterek Dünya da yeni ve büyük bir Türkiye'nin temellerine büyük katkı sağlamışlardır. Geçmişi unutmadan, geleceğe umutla bakmak ve yolumuza hiç durmadan devam etmek zorundayız. Hepimiz el birliği ile her birey kendi uzmanlık alanında inovatif ürünler geliştirip dünya pazarına sunacak böylelikle hem kendimiz hem de ülkemiz kalkınacak. Yarın daha büyük daha sağlam fikirlerle dev kaynaklara akabinde topluma yararlı işleri yapmaya muktedir olacağımızı düşünüyoruz, ,  ilimizde internet medyacılığında eksikliğini gördüğümüz konularda, Meslek liseli öğrencilere bilişim ve yazılım programlama eğitimleri verilmesi için çalışma başlatacağız inşallah” dedi.


Panele konuşmacı olarak katılan Haber7 Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Erdoğan ilk olarak Şanlıurfa’da yaşanan değişimi anlattı.  Medya ile ilgili bilgi veren İbrahim Erdoğan, Medya hep dördüncü kuvvet olarak bilindiğini hatırlattı. Bu görüşün doğru olmadığını ifade eden Erdoğan, ‘’Ama görüyoruz ki, özellikle son yıllarda daha açık görüyoruz ki, hiç öyle dördüncü kuvvet değil. Apaçık en önde en güçlü kuvvetlerden biri gibi görünüyor. Neden? Çünkü hem toplumun doğru yönlendirilmesi hem haberlerinin insanlara verilen mesajlar ve vurgular hem toplum yönlendirmeleri de çok etkili oluyor. Hem de kamuoyu oluşmasında, algı oluşmasında ve yapılan çalışmaların nasıl aksettirilmesi ile alakalı durumlarda hep biz onu bir numarada görüyoruz. O yüzden bizim yaptığımız bu işin ne kadar kutsal bir iş olduğunu ve ne kadar sorumluluk gerektirdiğini yakinen görüyoruz ve bunu herkes özel hayatında da rahatça görebiliyor” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba,  Haber7 Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Erdoğan’a gümüş fincan yakımı hediye etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.