banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

Urfa’da Mekke’nin Fethi Kutlaması

Şanlıurfa da 13 ilçede kutlanan program Eyyübiyede  de yoğun katılım ve coşkuyla kutlandı. AGD Eyyübiye ilçe temsilciliğinin organize ettiği, bir düğün salonunda kutlanan programa AGD Şanlıurfa şube başkanı Maşuk ÖZYARAMIŞ, Eyyübiye ilçe müftüsü Adem DOBUR, Saadet partisi Eyyübiye ilçe başkanı Ömer ŞEYHANLI, Eyyübiye ilçesi siyasi parti temsilcileri ve STK başkanları katıldı.

Kuran-ı kerim tilaveti ile başlayan Gecede açılış konuşması yapan AGD Eyyübiye ilçe başkanı Mahmut SAÇAKLI salona hitaben 
‘’Biz bir kardeşler topluluğuyuz.Bu salondakiler, bu salonda bulunmayanlar, 82 milyon Türkiye, 1 milyar 800 milyon tüm dünya Müslümanları, biz bir kardeşler topluluğuyuz.
Mensubu olduğumuz İslam inancının dört temel prensibi vardır:
Birincisi;
Bu dünya hayatı hepimiz için bir imtihandır. Bize düşen bu imtihanda hakkı hak bilip hakkın yanında yer almak, batılı batıl bilip batılın karşısında durmaktır. 
İkincisi;
İslam vahiy dinidir, Allah yapısıdır, mükemmeldir, noksanı, eksiği yoktur. 
Üçüncüsü;
İslam’ın eklemeye çıkarmaya ihtiyacı yoktur. İslam sentez kabul etmez. Ancak Müslümanların okumaya, öğrenmeye, anlamaya ihtiyaçları vardır.
Dördüncüsü;
İslam konuşulsun diye değil yaşanılsın diye indirilmiş bir dindir. Müslümanların İslam’ı yaşam gayretlerine cihat denir.
Cihat, kan dökmek, savaş çıkarmak, bir yerleri işgal etmek değildir. Bilakis kan dökülmesin, barış olsun, işgaller olmasın diye gece gündüz çalışmaktır.
Bizler, Müslüman olsun ya da olmasın tüm insanlara faydalı olmayı inancımızın gereği sayan bir topluluğuz.
Biz inanıyoruz ki “insanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır.”
Bizler, Müslüman olsun ya da olmasın komşularımız açken tok yatmaktan ar eden bir topluluğuz.
Yine biz inanıyoruz ki, buradaki gençlerimize yakışan en güzel takı güzel ahlaktır.
Gencimizin süsü güzel ahlaktır.
Ahlak, kendimiz için istediğimizi kardeşimiz için de istemektir.
Ahlak, kendimiz için istemediğimizi kardeşimiz için de istememektir.
Muhterem Misafirlerimiz,
Anadolu Gençlik Derneğimizin ilk günden beri geleneksel olarak kutladığı Mekke’nin Fethi Programı bu yıl da 81 şubemizde 600 kadar noktada icra edilmektedir. 
Bu programlardaki amacımız gençlerimize fetih şuurunu verebilmektir.
Fetih, kalpleri Allah’a açmaktır ve birilerinin dediği gibi işgal yağma ya da talan değildir.
Fetih, aklın hurafeden kurtulup hakikate açılmasıdır.
Fetih, yönetimin zulümden kurtulup adalete açılmasıdır.
Fetih, tabiatın yağma ve talandan kurtulup yaşamın devamına açılmasıdır.
Diğer taraftan biz “eğlence” adı altında tüm dünya halklarına çirkinliklerin ve kötülüklerin dayatılmasına karşı tavır almanın gerekliliğine ve doğruluğuna inanıyoruz. Eğlencenin de sevincin de mutluluğun da meşru zeminde olması gerekir. Biz buna inanıyoruz.’’
Konuşmanın  ardından salonda şiir dinletisi, def gösterisi ve sinevizyon düzenlendi.
Mekke fethinin Anlam ve önemi ise Eyyübiye ilçe müftüsü Adem DOBUR, ‘’ Mekke’nin Fethi ile Müslümanlar tarafından en büyük zafer kazanıldı. Efendimiz (sas)’e hayatı boyunca en büyük zulümleri yapan insanların hepsi teslim olmuş, O’nun karşısında “tir tir titrerlerken”, Efendimiz (sas) intikam duygusu ile hareket etmemiş; adalet gereği her türlü cezayı verme durumundayken onların hepsini affetmiştir. Hatta Uhud Savaşı’nda kendi öz amcası Hazreti Hamza’nın ciğerini çiğneyen insanı dahi affetmiştir.
İşte bizim dinimiz İslam, Müslüman olsun ya da olmasın bütün insanlığa huzuru ve barışı getirebilecek yegâne nizamdır. İslam haricindeki tüm arayışlar insanlığın duvara toslamasıdır. İslam haricindeki her nizamın insanlığa verebileceği sadece kaostur, kandır, gözyaşıdır.
Fetih nedir? Fetih açmak demektir. Kapıları, kilitleri, kilitli kalpleri açmak demektir. 
Fetih, kalplerin ve kapıların tevhide açılmasıdır. 
Fetih, bütün sahte ilahlara “la ilahe” demektir. 
Fetih, kula kulluğa hayır diyerek zalim diktatörlere, zulüm getiren ideolojilere “hayır” diyerek yürekleri âlemlerin rabbiyle buluşturmaktır.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.