banner2
Öne Çıkanlar Kovancı Mahallesi Karaköprü’de İsmar tepkisi Haseki Mehmet Kaya gazzeli

Urfa'da, idam edilen islam alimi Rahman Nizami için gıyabi cenaze namazı kılındı

Balıklıgöl’de Nizami için gıyabi cenaze namazı Şanlıurfa Balıklıgöl Platosunda İnfak-Der’in öncülüğünde , Bangladeş’te idam edilen Cemaat-i İslamî lideri Rahman Nizami için ikindi namazından sonra gıyabi cenaze namaz kılındı.

Bangladeş'te Cemaat-i İslami'nin lideri Moutiur Rahman Nizami, laik Hasina hükümeti tarafından tüm dünyanın gözü önünde idam edilmişti. Bangladeş'te 1971 bağımsızlık savaşı sırasındaki bazı olaylardan sorumlu tutulan Cemaat-i İslami lideri Moutiur Rahman Nizami’nin idam edilmesinin ardından tepkiler gelmeye başlarken, Şanlıurfa’da kılınan gıyabi cenaze namazının ardından laik Hasina hükümeti kınandı.

Cenaze namazına HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın ve beraberindeki heyet de katıldı. Balıklıgöl Platosunda kılınan Cenaze Namazı sonrasında, Cemaat-i İslamî lideri Nizami’nin idam edilmeden önce İslam Ümmetine yazdığı mektup yüksek sesle okundu. Okunan mektup sırasında duygulu anlar yaşandı. Tekbirlerin getirildiği namaz sonrasında sık sık “Zalimler İçin Yaşasın Cehennem” sloganı atıldı.

Cenaze namazına katılan grup, Cemaat-i İslamî lideri Nizami için okunan Fatihalardan sonra olaysız bir şekilde dağıldı. (Ramazan Casuk-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.