banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry

Gece 00:30, Havai Fişek gösterisi Urfalıları ayağa kaldırdı!

ŞANLIURFA - Gece 00:30'de bir düğünde patlatılan havai fişekler Şanlıurfalıları ayağa kaldırdı. Çoluk çocuk bir çok kişinin yattığı saatte dakikalarca süren havai fişek gösterisi sonrasında bir çok kişi çatışma zanederek sokağa fırladı.
Şanlıurfa'da valilik kararı ile yasaklanmasına rağmen, vatandaşlar tepki çektiği halde, halen özel günlerinde havai fişek gösterisi yapmaya devam ediyor.

Şanlıurfa'da gece 00:30 saatlerinde yüzlerce havai fişeğin gösterisini gerçekleştiren vatandaşlar Urfa halkından tepki topladı.

Kilometrelerce uzaktan duyulan havai fişek gösterisinin sesi, gösterinin yapıldığı Esentepe mahallesi yakınındaki Eğitim Araştırma Hastanesi'nde yatan hastalar başta olmak üzere, küçük çocukların korkmasına, balkon ve damlarda yatan vatandaşları rahatsız etti.

Konu ile ilgili açıklama yapan bazı STK temsilcileri ise şunları söyledi:

Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları Izleme Platformu Başkanı Faruk Akbaş; “Düğünlerde atılan havai fişekler bizim örf adetlerimizde yeri olmadığı gibi uygunda değildir. bizim mutluluğumuzdan başkaları mutsuz olmamalıdırlar. özellikle yaz aylarında urfada insanların damlarda,balkonlarda yattığını hesap edersek rahatsızlığın boyutunu daha iyi anlamış oluruz.bizim adetimiz olmayan bu havai fişekleri patlatmamamız,yapanlarıda uyarmamız bir vatandaşlık vazifesidir. Ayrıca Emniyetinde bununla ilgili mutlaka caydırıcı tedbir alması gerektiğine inanıyorum” dedi.

KADINLARA VE ÇOCUKLARA DİKKAT
Küçük çocukların ve hamile kadınların rahatsız olduğuna dikkat çeken Güçlü Kadınlar Derneği(Güçkad) Başkanı Hülya Kaymaz; “Hastası olan küçük çocuğu olan hamile olan vatandaşlar adına düğünlerde ve siyasi konvoylarda yüksek sesli kornalara ve silah sıkmalara da karşıyız ,birbirini yoran değil birbirini düşünen hoşgörülü kültürümüzü ve geleneksel değerlerimizi hatırlatmak adına size yaptığınız çalışma için "Güçlü kadınlar Derneği " olarak teşekkür ediyorum” dedi.

İnternet Yaıyıncıları Platformu Başkanı Ahin Güneş ise konu ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada:

"El insaf. Gece saat 00:30 ve geceyi sesi ile bizlere zindan eden havai fişek gösterisi. 3 km ilerden beni evimin içide rahatsız ediyorda, bu şehrin valisini, emniyet müdürünü de rahatsız ediyor mu? Ediyorsa neden çözüm bulunmuyor..." dedi.

Öte yandan gece saat 00:30 sıralarında Karaköprü ilçe sınırları içerisinde yer alan Esen Tepe mahallesi yakınlarında patlatılan havai fişeklerin çatışmayı andıran sesleri kilometrelerce uzaktan kameralar tarafından haberimizin vidosunda görüntülendi.

Bu tür göterilere tepki gösteren vatandaşlar başta Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna ve İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı'nı önlemler konusunda gerekeni yapmaya davet etti.
(Urfahaber.net)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.