banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry

Urfa’da hastanede tecavüz iddiası Meclis gündemine taşındı

Önceki gün Ruha Haber Ajansı, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşanan bir tecavüz iddiasını “Urfa’da hastanede tecavüz iddiası: Soruşturma başlatıldı, 3 kişi açığa alındı!” isimli haberle dile getirmişti.

Haberden sonra HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya soru önergesi iletti.

İşte Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle iletilen o önerge:

Şanlıurfa’da Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Bilgi İşlem biriminde çalışan ve yaşları 30 ile 40 arasında değişen C.İ., A.Ç., N.A., F.R. ile K.Ç.’nin , 30 yaşındaki işitme engelli bir kadını tecavüze maruz bıraktığı basına yansımıştır.

Hasta olarak kaydı yapılan kadının iletişim bilgilerini mesai arkadaşlarıyla paylaşan personel ve beraberindeki 4 kişi, daha sonra sistematik bir şekilde işitme engelli kadını tecavüze maruz bırakmaya başlamıştır.

Yaşanan cinsel saldırının basına yansımasıyla  hastane yönetimi öncelikle personellerden C.İ., A.Ç. ve N.A.’nın izinli olduğunu söyledi, ardından ise C.İ., A.Ç. ve N.A. hakkında idari soruşturma başlatıldığını duyurdu. Fakat Şanlıurfa da daha çnce de benzer olaylar yaşanmış ve üstü kapatılmak istenmiştir. Bu konunun etraflıca geniş bir soruşturmayla incelemeye alınması elzemdir.

Bu Bağlamda;

1.      Şanlıurfa’da son 5 yılda hastane personellerinin karıştırığı kaç cinsel saldırı vakası yaşanmıştır ?

2.      Tecavüze maruz kalan kadın korumaya alınmış mıdır ?

3.      Adli soruşturma başlatılmış mıdır ?

4.      Daha önce cinsel saldırı gerçekleştiren hastane personellerinden kaçı yargılanmış ve ceza almıştı ?

5.      Olayla ilgili soruşturma başlatacak mısınız ?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.