banner2
Öne Çıkanlar teog news mehmet ekinci Nihat Çiftçi Akhisar Belediyespor

Urfa’da başlayan Teknoloji Şenliğini ziyaret eden Başkan Beyazgül: Gelecekten Ümitliyiz

Şanlıurfa’da bilim kültürünün oluşması, gençlerin bilime olan ilgisini artırmak ve gelecek nesillere aktarılması için çalışmalarını sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle Teknoloji Şenliği düzenledi.

Piazza AVM’de düzenlenen ‘’Gözümüz Yükseklerde, Teknolojik Mucitler İçimizde’’ teknoloji şenliğine Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Bayuk, İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt, Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Altun, öğretmenler, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve katılımcılar tarafından açılışı gerçekleştirilen Teknoloji şenliğinde öğrenciler, hazırladıkları proje tasarımlarını ziyaretçilerle paylaştı. Erik dalı oynayan robotlardan halay çeken robotlara, iklimlendirme sistemi ile yapılan seralardan birçok teknolojik eser bu şenlikte görücüye çıktı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Teknoloji şenliğinde Başkan Beyazgül, genç mucitlerin yaptığı teknolojik eserleri yakından inceleyerek öğrencilerden bilgi aldı. Canı performansların sergilendiği etkinlikte öğrencilerin hazırladığı eserler büyük alkış aldı.

Gençlerden ve çocuklardan ümitli olduklarını ifade eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ‘’Gençlerimizin, çocuklarımızın yaptıklarını gördükten sonra bizim ümidimiz olduklarını gördüm ve birçok çocuğumuza örnek olacaklarını düşündüm. Bu çalışmaları destekleyen bütün kurumlar ve hocalarımıza teşekkür ediyorum. Gelecek için ümitsiniz’’ diye konuştu.   

Genç zihinlerin teknolojik icatlarını görmek için hazırlanan şenlikte Şanlıurfalı mucitler 16-17 Ekim tarihlerinde 11.00 ile 20.00 saatleri arasında Piazza AVM’de hünerlerini sergileyecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.