banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Yetim Der Onur Bilgen Şanlıurfa Ziraat Mühendisleri Odası

Urfa'da AB'nin Dünü-Bugünü ve Yarını masaya yatırıldı.

Şanlıurfa'da bir konuk evinde kahvaltılı bir basın toplantısı düzenleyen Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası başkanı sabri ertekin, Avrupa Birliği hibelerinden Şanlıurfa olarak faydalanmanın önemine dikkat çekti.

İş adamıyla STK'larıyla hep birlikte bu projeler üzerinde durup Şanlıurfa ekonomisini en üst seviyeye çıkarmak için çaba sarfememiz gerektiğini söyleyen Ertekin; "Şu an Şanlıurfa'da yaşayanların kişi başı gayri safi milla hasılasının 3 bin 600 dolar. hükümetin ön gördüğü 2023'deki kişi başı 25 bin dolar hedefinin Şanlıurfa'da tuturulması için hep birlikte çalışmamız gerekir. bu hiçte zor değil. her alanda atağa geçmemiz lazım" dedi.

Toplantıya Şanlıurfa'daki yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı. 

düzenlenen basın toplatısında Şanlıurfa AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Evrim Esen UYGUN da bir sunum yaparak Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonun faliyetlerinden bahsetti. 

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu nedir?

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, AB–Türkiye ilişkileri hakkındaki bilgileri ve son gelişmeleri halka iletmek amacıyla Türkiye çapında bir bilgilendirme ve iletişim stratejisi uygulamaktadır. Delegasyon, bu amaçla Türkiye çapında 20 ilde faaliyet gösteren AB Bilgi Merkezlerinden oluşan kapsamlı bir “AB Bilgi Ağı”nı desteklemektedir. Bu iller;Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli , Konya, Mersin, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon, Van’dır. Ayrıca, üniversite ve araştırma merkezlerinde bulunan 14 ‘Avrupa Dokümantasyon Merkezi (EUi)’ ve bahsi geçen 20 ile bağlı, farklı illerde bulunan 18 ‘AB Bilgi Noktası’ mevcuttur.

Şanlıurfa AB Bilgi Merkezi 28 Mayıs 2009’da Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyete geçti.
Bilgi Merkezleri, toplumu AB hakkında bilgilendirmeyi, AB-Türkiye ilişkileri hakkındaki önyargıların önüne geçmeyi, halka yönelik doğru ve düzenli bilgi akışını sağlamayı hedefliyor. Bu amaçla, kamu kurumlarıyla, okullarla, STK'larla, KOBİ'lerle, üniversitelerle, belediyelerle ve diğer kurum ve kuruluşlarla ortak etkinlikler gerçekleştiriyor. Bu yıl etkinliklerde öncelik başta gençler ve öğrenciler olmak üzere, kadınlar ve mülteciler gibi dezavantajlı gruplara verilecektir.

Şanlıurfa AB Bilgi Merkezi ‘nin 2016 yılı içinde gerçekleşen ve planlanan etkinlikleri, şu şekildedir;

• 8 Mart ‘Çocuk Gelinlere Hayır ve Kadın Hakları’ konulu panel,sergi ve pandomim gösterimi.
• 9 Mart ‘Amazon Kraliçesi Penthesilea’ Müzikal Tiyatro
• Fuarlar ve çeşitli halka açık mekanlarda bilgilendirme standları
• Hem Adıyaman hem de Şanlıurfa’da Mart-Nisan ve Ağustos aylarında öğrenci ve STK’lara yönelik çeşitli konularda 4 adet AB Bilgilendirme Toplantıları
• Ekim ayında hem yerli hem de Avrupa ‘dan takımların olduğu ‘Tekerlekli Sandalye Basketbol Turnuvası’
• Mülteci ve yerel halka Ramazan’da iftar yemeğinin düzenlenmesi
• Çeşitli okullarda ‘AB Çevre Politikası’ temalı bilgilendirme toplantıları ve fidan dikimi
• 9 Mayıs Avrupa Günü kutlaması çerçevesinde Adıyaman Üniversitesi’nde çeşitli açıkhava etkinlikleri

Tüm AB Bilgi Merkezlerinden katılımcıların olduğu ve AB Türkiye Delegasyonu’nun organizasyonunda 4 ortak forum düzenlenecektir. Bunlar bu sene İstanbul, İzmir, Kocaeli ve Denizli şehirlerinde olacaktır.

Mehmet Aslan / www.balikligol.com 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.