banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Erdoğan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan PTT 1. Lig

Urfa’da 32 STK’dan Ortak Açıklama

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı E.Sabri Ertekin’in organizesiyle her ay gerçekleştirilen istişare toplantılarının bu ay ki konusu bölgemizin ve ülkemizin yaşadığı sıkıntılardan olan “Terör ve Kürt sorununun çözümüne yönelik atılacak adımlar” oldu. İstişare toplantısının ardından aralarında ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı E.Sabri Ertekin, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Yardımcısı Mustafa Arslan, ŞUGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Öksüzoğlu, Kent Konseyi Başkanı Sabri Dişli, ŞUPİAD Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Toru Eczacılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nejdet Bayık, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Vildan Polat, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Mahmut Barut’un da bulunduğu 32 STK Başkanı’nın imzasıyla bir ortak açıklama yapıldı.
STK Başkanları ortak açıklamasında "Terör yıllardır canımızı yakıyor. İş dünyası olarak önceliğimiz; terör olaylarının son bulması, Kürt sorununun çözülmesi, barışın ve toplumsal huzurun sağlanmasıdır. 30 yıldır devam eden ve gerek ülkemizin gerekse bölgemizin ekonomisine olumsuz etkileri olan bu sorunların çözümü için hükümetimizin her türlü riski alarak başlattığı çözüm arayışlarını destekliyoruz. Bizler biliyoruz ki bir ailede oluşan her türlü sorun ve sıkıntılar ne kadar acı yaşanırsa yaşansın aile büyüklerinin veya kanaat önderlerinin araya girmesiyle son bulur. Bu süreci de öyle değerlendirebiliriz. Süreç kararlı ve yapıcı bir biçimde yönetilerek, sağduyuyla sürdürülmelidir. 
Terör sorununun çözümü için başlatılan süreçte sorumluluğun, yalnızca hükümete ve siyasi partilere değil, sivil toplumdan medyaya ülkenin tüm kurumlarına düştüğünü vurgulayan Başkanlar "Tüm siyasi partiler ve temsilcileri, sivil toplum örgütleri, barış dilini öne çıkararak, ortak bir yaklaşım geliştirmelidir. Türkiye'de yıllardır özlemini çektiğimiz barışın sağlanması için bu sürecin sağlıklı bir şekilde yönetilmesi, tüm çevrelerin sorumluluk içinde barışa destek yönünde hareket etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Süreci baltalamak isteyenlere fırsat verilmemelidir" ifadelerini kullandı.  Ortak Açıklamada imzası bulunan STK Başkanları
ŞUTSO Başkanı E.Sabri Ertekin, ESOB Başkan Yrd. Mustafa Arslan, Eczacılar Odası Başkanı Nejdet Bayık, Kent Konseyi Başkanı Sabri Dişli, ŞUGİAD Başkanı Mehmet Öksüzoğlu, GEGİAD Başkanı Feridun Bülbül Berberler Odası Başkanı Mehmet İnci, Berberler Odası Başkan Yardımcısı Nezif Kayalar, Şıracılar Odası Başkanı Mahmut Akar, Sebze ve Meyve Kom. Der. Başkanı Faruk Akbaş, Sebze ve Meyve Kom. Der. Başkan Yrd. Mehmet İri, ŞUTİM Parakendeciler Dernek Başkanı Halil Korkmaz, Şanlıurfa Mobilyacılar Derneği Başkanı Ali As, GAP Turist ve Enformasyon Derneği Başkanı Namık Dedeşah, Oto Yıkamacılar Derneği Başkanı İbrahim Altunay, Eczane Teknisyenleri Derneği Başkanı Aydın Dağ, TOBB KGK Başkanı Vildan Polat, TOBB GGK Başkanı Mahmut Barut, ŞUPİAD Başkanı İbrahim Toru, MÜSİAD Temsilcisi Zeynel Abidin Şebel, Turizmi Geliştirme Derneği Başkanı Ahmet Cahit Dönmezler, ŞURED Başkanı Kamil Türkmen, ŞUSAD Başkanı Abdurrahman Okuducu, Terziler Odası Başkanı Numan Tuğbay, Lok.ve Tatlıcılar Derneği Başkanı Mehmet Kaçak, Şanlıurfa Oduncular ve Kömürcüler Odası Başkanı Hadi Öğe, Şanlıurfa Kasaplar Odası Başkanı Abbas Tumbul, Şanlıurfa Marangozlar Odası Başkanı Mehmet Karakeçili, Ortak Payda Derneği Temsilcisi Azzat Birinci, Şehir Plancıları Odası İl Temsilcisi Firuzan Kılıç, Şanlıurfa Eğitime Işık Tutan Üniversiteli Kadınlar Derneği Başkanı Işıl Subaşı, Toptan Gıdacılar Dernek Başkanı Fuat Gemalmaz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.