banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Enver Sedat Yahlizade Taşlıdere Şanlıurfalı

Urfa’da 104 Adet Tarihi Eser Yakalandı: 3 kişi gözaltına alındı

1.    Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince, Tarihi Eser Kaçakçılığı suçlarına yönelik yapılan çalışmalar neticesinde; 16 Ocak 2020 tarihinde, adli makamlardan alınan arama kararına istinaden Siverek İlçesi mülki sınırları içerisinde, (3) şüpheli şahsın ev ve eklentilerinde eş zamanlı olarak yapılan aramada; (92) adet Roma dönemine ait gümüş sikke, (7) adet Ortaçağ dönemine ait gümüş yüzük, (4) adet Ortaçağ dönemine ait ok ucu, (1) adet Ortaçağ dönemine ait hamam tası olmak üzere toplam (104) adet tarihi eser ile (1) adet define arama detektörü ve (2) adet ruhsatsız otomatik av tüfeği ele geçirilmiş olup olaya ilişkin (3) şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatılmıştır.
 
2.    Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı, yasaların kendisine verdiği görev ve sorumluluklarının gereği olarak, Tarihi Eser Kaçakçılığı ile her türlü kaçakçılık faaliyetlerine yönelik gereken bütün önlemleri en iyi şekilde almakta, vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde yaşaması için yürütülen çalışmalara aralıksız devam edilmektedir.

    Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kamuoyuna Duyurulur 4 yıl önce

2017 Temmuz ayında 2018 yılının bütçe görüşmelerine gittiğimizde elimizde 8 fakülte ve MYO binalarının projeleri hazırdı. İlk sırada veteriner fakültesi binası, ikinci sırada Şanlıurfa Merkez MYO'ları binaları, Üçüncü sırada Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Yüksekokulu binası. En az iki binanın izni çıkarsa, binaları 2019 eğitim yılına yetiştirmeye çalışacaktık. Kalkınma bakanlığındaki ilgili bürokratlara her türlü bilgiyi ilettik. Daha sonra Tarım bakanımız sayın Ahmet Eşref Fakıbaba'yı ziyaret ettik. Sayın bakanımız da Kalkınma bakanlığındaki müsteşar ve daire başkanını aradı ve Veteriner fakültesi binasının yatırım programına alınması gerektiğini iletti.
Veteriner fakültesi binası izni garanti, MYO binalarının izninden de ümitli idik. Eylül ayında yatırımlar açıklandığında hayal kırıklığına uğradık. Binalar yatırım programına alınmamıştı. TBMM'ye gitmeden veteriner fakültesi binasını eklettirmeye çalıştık ancak onda da başarısız olduk. Üniversitenin 20 milyon TL den fazla likide bütçesi vardı. Kalkınma bakanlığındaki bürokratlara bunu israrla belirtmiştik. Yani bize sadece izin verin, 2018 yatırım bütçemize veteriner fakültesi dolayısıyla ekstra katkı yapmasanızda olur. Fakat bütün çabamıza rağmen Veteriner fakültesi binası iznini çıkartamadık.
Üniversite idaresi ile haftalık toplantımızda bütçeleri görüşüyorduk. Bir arkadaşımız 20 milyon TL yi güneş enerjisi santraline(GES) kaydırabilir miyiz diye sordu. Onun için de bakanlıktan izin gerekli idi ve muhtemel cevap ret olacaktı. Arkadaşlarınızdan birisi bir hile-i şer’iye teklif etti. yatırım olarak değilde hastaneye malzeme alıyormuşuz gibi yapsak nasıl olur. Bu durumu Ankara'daki emekli maliye müfettiş tanıdığıma sordum. Bakanlığın haberi olmadan yatırım bütçesini, malzeme alımı olarak harcama yapsak nasıl olur. Müfettiş dedi "kamu zararı olmazsa, korkma", birim amiri olarak sadece usulsüzlük cezası alırsın. En fazla kinama, bilemedin maaştan kesme cezası verirler.
Bir hafta sonraki Üniversitenin idari toplantısında kararımızı verdik. Malzeme alımı kategorisinde güneş enerjisi ihalesine çıkacağız. Zaman çok dar idi. Aralık sonuna kadar ihale yetişmezse ihale Nisana kalırdı. Rektör yardımcısı, Yapı İşleri Dairesindeki Teknik Personel, Başhekim ve Başhekim yardımcıları, Hastane müdür ve yardımcıları hummalı bir çalışma ile yıl sonu gelmeden ihaleyi yetiştirdiler. 5 ay sonra Nisan 2018 de santrali teslim aldık. Santrali teslim aldığımızda dolar 8 T1 ye fırlamıştı. Yani nisana kalsaydı 25 milyonluk santralin fiyati 65 milyon olacakmış ve bizim için imkansız hale gelecekmiş.
Bir başarının tamamı bütün parçalarının tamam olması ile olabilir. Bir parçanın eksikliği başarısızlık için yeter. İhale şartnamesini hazırlayan teknik personel, rektör yardımcısı, Hastane idaresi canhıraşane çalışmazsa, müfettiş bana cesaret vermezse GES olmayacaktı.
O dönem gerçekten canla başla çalışan idari ve teknik tüm arkadaşlara tekrar teşekkürlerimi iletiyorum. Veteriner fakültesi binasının da en kısa zamanda hayata geçmesini temenni ediyorum.