banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der

Urfa Valiliğinden Genelge: Bayramınız Kemerli Olsun

Konu ile ilgili olarak Şanlıurfa Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: 
2023 yılı Ramazan Bayramı süresince 14-24 Nisan 2023 tarihleri arasında ilimizde alınacak trafik tedbirleri kapsamında; denetimlerde yol kullanıcılarını bilgilendirmeye yönelik “Bu Yolda Sana Çok Güveniyoruz” ve “Bayramınız Kemerli Olsun” sloganlarının yanı sıra “Trafikte Her Yıl Daha İyiye”, “Kemerim Hep Aklımda”, “Yayalar Kırmızı Çizgimiz”, “Yol Ver Hayata” ve “Bi Hareketine Bakar Hayat” sloganları da kullanılmaktadır.

14-24 Nisan 2023 tarihleri arası bayram tedbirleri süresince “Bu Yolda Sana Çok Güveniyoruz” sloganına ait görselin elektronik billboardlarda, İl Emniyet Müdürlüğümüz sosyal medya platformlarında, vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu avm, otogar ve otobüs durakları gibi alanlarda kullanılarak kamuoyunun konuya ilişkin dikkatinin çekilmesi sağlanmaktadır.

Şehirlerarası otobüs terminalinde sefere çıkacak otobüslerde 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu uyarınca gerekli kontroller yapılmakta, araç sürücülerine ve yolculara emniyet kemerinin önemi konusunda Trafik Başkanlığı tarafından hazırlanan videonun izletilmesi sağlanmış ve gerekli bilgilendirme yapılmıştır.

İlimiz giriş çıkış bölgelerinde bulunan uygulama noktalarında şehirler arası yolcu taşımacılığı yapan otobüsler ile diğer yol kullanıcılarına Emniyet Kemerinin Önemi, Hız Kurallarına Uyma, Araç Kullanma Sürelerine Uyma, Seyir Halinde Cep Telefonu Kullanmamaları ve diğer trafik kurallarına uyma konularında bilgilendirme yapılarak bilinçlendirici materyal dağıtılmaktadır. Ayrıca şehirler arası yolcu taşımacılığı yapan otobüsler ile tur otobüs şoförlerinin kaza riskinin yoğun olduğu 05:00-07:00 saatleri arasında araç dışında en az 15 dakika dinlenmeleri sağlanmaktadır.

İçişleri Bakanlığımızca yol kullanıcılarını bilgilendirmeye yönelik hazırlanan “Bu Yolda Sana Çok Güveniyoruz” ve “Bayramınız Kemerli Olsun” sloganlarının yanı sıra “Trafikte Her Yıl Daha İyiye”, “Kemerim Hep Aklımda”, “Yayalar Kırmızı Çizgimiz”, “Yol Ver Hayata” ve “Bi Hareketine Bakar Hayat” mottoları il içi yolcu taşımacılığı yapan halk otobüslerinin araç içi led ekranlarında ve Büyükşehir Belediye Başkanlığına ait şehrin değişik noktalarında bulunan led ekranda yayınlanmıştır.

Vatandaşlarımızın yoğunlukla kullandığı şehrimizin ana arterlerinden olan Necmettin Cevheri Bulvarı ve Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı üzerinde “Dikkatle Yol Ver Hayata”, “Bu Yolda Hep Birlikteyiz” mottolu pankartlar asılarak yol kullanıcıları üzerinde farkındalık oluşturma amaçlanmıştır.

İlimizde araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu Abide kavşağı, Ata kavşağı ve Kapaklı bölgelerinde araç sürücüleri ve yolcular ile yayalara “Bu Yolda Sana Çok Güveniyoruz”, “Bayramınız Kemerli Olsun” ve “Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın” mottolu el broşürleri dağıtılarak emniyet kemerinin önemi hakkında bilgilendirme yapılmıştır.
     
İlimiz Akçakale uygulama noktasında yer alan yaşam tünelinde “Yaşam için kısa bir mola” uygulamasıyla kazaların meydana geliş sebeplerinin anlatılarak yaralanmaları en aza indirerek can kayıplarını bitirmek amacıyla sürücülere bilinçlendirici videolar izletilmekte, bu süre içerisinde de sürücülerin dinlenmeleri sağlanmaktadır.

Trafik kural ihlallerinin arttığı ve bu sebeple kazaların yoğunlaşabileceği Adıyaman, Gaziantep, Mardin ve Diyarbakır yolu üzerinde bulunan “Maket/Model Trafik Ekip Aracı” ile sürücülerin daha uzun süre araç kullanmalarının önüne geçilmesi hedeflenmektedir.

Bayram tatili süresince sürücüler üzerinde denetim hissinin artırılması, “Algılanan Yakalanma Riski Duygusu” etkisi altında kural ihlali yapmalarını engellemek amacıyla Akçakale Çevreyolu yeni galericiler kavşağında ve Gaziantep yolu organize sanayi kavşağında Drone ile havadan trafik denetimi yapılmıştır.

20 Nisan 2023 Perşembe Arefe günü ilimiz Diyarbakır ve Mardin yolu uygulama noktasında yol kullanıcılarına “Bu Yolda Sana Çok Güveniyoruz” ve “Bayramınız Kemerli Olsun” mottoları ile emniyet kemerinin önemi hakkında bilgilendirme etkinliği düzenlenecek, etkinlik kapsamında yol kullanıcılarına bilgilendirici broşür, kırmızı düdük vb. materyallerin dağıtımı yapılacaktır.

İl genelinde ise 58 ekip, 11 motosikletli şahin unsuru, 5 uygulama noktası, 1 çekici unsuru ile toplam 269 personel görevlendirilerek; il merkezinde 4 ve otoyol (Birecik) üzerinde 1 uygulama noktası olmak üzere toplamda 5 noktada, Birecik, Viranşehir, Hilvan ve Siverek ilçelerimiz ve otoyol gişelerde Bölge Trafik Ekiplerince sabit ve seyir halinde uygulama yapılmaktadır.
Şehrin yoğun olacağı değerlendirilen Balıklıgöl Kavşağı, Haşimiye bölgesi, Eyüp Peygamber Caddesi, Açıksu Caddesi, Karaköprü Mehmet Hafız Bulvarı ve Abide Kavşağı üzerinde ekipler görevlendirilmiş, ayrıca arefe günü mezarlıklar ve çevresinde trafik tanzim ve denetimi yapılası için gerekli ekip ve yaya personel planlaması yapılmış, bayram namazı sabahında Balıklıgöl Dergâh Camii, Eyüp Peygamber Camii ve yoğun olacağı değerlendirilen bölge ve kavşaklarda ekipler görevlendirilmiştir.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.