banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Urfa STK'larından ortak açıklama: Şiddetle kınıyoruz...

Şanlıurfa'da geçtiğimiz gün Eyyübiye Belediyesi ile Şanlıurfa valiliğinin Rızvaniye Külliyesinde Bayan basketbolcuları şortla sokarak basın toplantısı düzenlemesi tepkilere neden olmuştu. Bugün ise bir çok STK ortak basın açıklaması yaparak şiddetle kınadıklarını belirttiler.

Dernek ve vakıflar adına yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Manevi kimliği ve İbrahimi duruşu ile bölgenin adeta omurgası olan Şanlıurfa da elbetteki sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerin yoğunluğu bizleri sevindirmektedir.
Kent adına bunu sonuna kadar destekliyoruz. Ancak bu faaliyetlerin içeriğine ve ruhuna dikkat etmek gelecek nesiller açısından önemlidir. Bu bağlamda Hz. İbrahimin makamında Rızvaniye camisi avlusunda bayan basketbol oyuncularınıda camiye yakışmayacak kıyafetlerle (şortla) camiye getirip turnuvanın tanıtımını yapmak hangi aklı evvellin fikri ise şiddetle kınıyoruz.
Bu konuda kentin yöneticilerinin ve siyasilerinin bu işi ciddiye alarak gerekli incelemeleri yapmalarını bekliyoruz. Camiye ve inanca yapılan bu hayret verici saygısızlığı kınıyoruz. Bizler; tekrar bu ve benzeri hatalara düşülmemesi, hassasiyet sahibi halkımızı hayal kırıklığına uğratan bu tür durumların tekrar olmaması için, tepkimizi   kamuoyuyla paylaşıyoruz."

Açıklamaya imza atan dernek ve vakıfların listesi şu şekilde...
EĞİMDER  MUHİTTİN AKINCI
KAİMDER ÖMER FARUK SEZER
İLKÖNCÜLER PERİHAN TAYLI
YARDIMELİ MUSTAFA TOSUN
VERENEL AHMET SEVİM
HALİMDER MURAT MÜJDECİ
EL ENSAR DER VEDAT SAVAŞ
ANADOLU VAKFI ZEKİ KURT
Kaynak: www.balikligol.com

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.