banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi HAMEDO Strandberg

Urfa STK’ları Ayaklandı! Savcıları göreve çağırdılar


Konu ile ilgili olarak Şanlıurfa Kent Konseyin öncülüğünde yapılan basın açıklamasında, bu kişileri ve bunların söylediklerini Tel’in edilirken, savcılarımızı islama hakaret, ayrımcılık, tahrik gibi nedenlerle suç duyurusunda bulundular.
Urfa STK’ları adına yapılan açıklamada şöyle denildi:
     24 Mayıs 2022 Salı günü akşamı Haber Türk TV kanalında yayımlanan bir programa ve bir inanç katliamına şahit olduk.
 Prof. Dr. Celal Şengör, Prof. Dr. Ahmet Aslan Prof. Dr. Mehmet Önal’ın katıldığı ve Fatih Altaylı’ nın moderotörlüğünü yaptığı bir program izledik. Programda konu ‘’Harran ve Harran da yapılan kazılar ‘’ idi. Harran kazılarında sorumlu Harran Üniversitesi Arkeoloji bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Önal Harran ve kazıları hakkında bilgi verirken programa geldiği halde konu hakkında hiçbir bilgisi olmayan, üstelik bu memleketin ekmeği ile karnını doyuran Celal Şengör ve Ahmet Aslan adlı Profesörler sanki Urfa’ya, Harran’a ve tüm inananlara hakaret eden sulandırmalar yaptılar.
Sulandırmayı o kadar ileri götürdüler ki Harran’da kopan program bir dine sövme, İnanca hakaret, Kuran’a saldırı, Allah’ı inkâr programı haline geldi. Büyük bir sevkle ve tahrik edasıyla: ‘’ Hz. İbrahim yaşamamıştır Hz. Musa yoktur, Tarih kitaplarında bunların adlarına rastlanamaz, kutsal kitaplar uydurma metinleridir, Bunlar sadece menkıbeden ibarettir.’’ Deyip durdular ve kendi topraklarımızda bize ve inancımıza hakaret ettiler, tahrikin dozunu artırdılar. 
     STK’lar olarak bu kişileri ve bunların söylediklerini Tel’in ediyor; yetkililere özellikle savcılarımıza inancımıza hakaret ayrımcılık tahrik gibi nedenlerle suç duyurusunda bulunuyoruz.                                                                                                                                  
 ŞANLIURFA STK’LARI
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ali tatlı 2 yıl önce

Urfa STK'lar adına açıklama yapan kim STK'lar adına konuşmasın kimin ne derdi çıksın celal şengöz ile tartışsın, birileri o kadar korkak ki, stk arkasına saklanıyor, çıkın açıkça adınızı söyleyin itiraz edin, sahtekarlar sizi

Avatar
Yakup mızrak 2 yıl önce

Allah bunları islah etsin