banner2
Öne Çıkanlar URFASPOR İstanbul Birecik Michel Mboula 1899 Hoffenheim

Urfa STK'larından Suriyeliler Açıklaması: halkımızı aklıselimle hareket etmeye davet ediyoruz

Şanlıurfa Sivil toplum kuruluşları insani yardım platformu öncülüğünde Suriyeli kanaat önderleri ve sosyal önderlerle düzenlenen toplantı sonrasında yazılı bir açıklama yaparak vatandaşları akliselim olmaya davet ettiler. STK temsilcileri ayrıca halkımızın zihnini bulandıran ayrımcı ve ırkçı her türlü girişimi kınadıklarını açıkladılar.

İŞTE O AÇIKLAMA:

Bugün burada son zamanlarda ülkemizdeki sığınmacı kardeşlerimiz üzerinden gerçekleştirilen ayrımcı, ırkçı söylem ve eylemleri müzakere etmek için toplanmış bulunmaktayız.  Bu amaçla Suriyeli kanaat önderleri ve sosyal önderlerle şehrimiz sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelip istişare toplantısını icra ediyoruz. 
Ülkemiz uzun yılladır mazlum ve mağdur insanlara ev sahipliği yapmaktadır. Son zamanlarda birliğimizi bozmak isteyenler var. Kardeşliğimizi, yardımlaşma ve dayanışmamızı bozacak her türlü tutum ve davranışlara karşı halkımızı aklıselimle hareket etmeye davet ediyoruz.
Çeşitli siyasi ve ideolojik saiklerle kaos çıkarmaya, halkımızın duygu ve düşüncelerini provoke etmeye çalışan kişi ve gruplara karşı kamu kurumlarının etkin soruşturma yürütmesi ve kanunlar çerçevesinde bu tür girişimlerin denetlenmesi önem arz etmektedir. Uzun yıllardır mazlum toplumlara ekmeğini, aşını, gönlünü paylaşan halkımızın zihnini bulandıran ayrımcı ve ırkçı her türlü girişimi kınıyoruz.
Geleneğimiz ve mevcut yasalar insan onurunu koruyan hükümler içermektedir. Bu bağlamda herkesi hukuka, insan haklarına ve kadim geleneğimize saygı göstermeye çağırıyoruz.

ŞANLIURFA SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.