banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Urfa Balıklıgöl Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Urfa

Kurtuluş Savaşı’nda önce İngilizlerin, daha sonra Fransızların işgaline uğrayan Urfa, gösterdiği olağanüstü kahramanlık mücadelesini sebebiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 22 Haziran 1984 yılında ‘Şanlı’ ünvanı verildi.

 

Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Urfa’ya Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından “Şanlı” unvanının verilmesinin yıl ödünümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Urfa’ya Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından “Şanlı” unvanının verilmesinin yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayarak , “ Medeniyetin temellerinin atıldığı Urfa’mızın “Şanlı” oluşunun 29. yıldönümünü kutluyorum.” dedi.

Birçok medeniyete ev sahipliği yapan, tarihi zenginliklere sahip olan Şanlıurfa’nın bu unvanı fazlasıyla hak ettiğini belirten Başkan Kaya, Şanlıurfa’nın, İstiklal Savaşında halkın verdiği mücadele ile büyük kahramanlık göstererek tek başına kurtulmayı başaran tek şehir olduğunu söyledi.

Başkan Kaya, “Bu onurlu günde Şanlıurfalı hemşerilerimi gösterdikleri mücadele ve başarıdan dolayı kutluyorum.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.