banner2
Öne Çıkanlar teog news mehmet ekinci Nihat Çiftçi Akhisar Belediyespor

Urfa'nın O İlçesinde Vaka Sayısında Patlama Yaşanıyor

Şanlıurfa Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre önceki gün 21 yerde karantina uygulaması yapılan Viranşehir ilçesinde dün itibariyle son 24 saatte 25 farklı yerde daha yeni karantina uygulaması başlatıldığı belirtildi.

Şanlıurfa valiliği son 24 saatte karantinaya alınan yerlerin sayısı toplamda 56 olduğunu açıkladı.

İŞTE KARANTİNA UYGULAMASIYLA İLGİLİ VALİLİK TARAFINDAN YAPILAN O AÇIKLAMA:
09.07.2020 tarihinde olağanüstü toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, COVİD-19 pozitif tespit edildiğinden 14 gün süreyle evde izolasyonu amacıyla karantina tedbiri kararı alınan/sonlandırılan yerlerle ilgili olarak aşağıdaki kararları almıştır. 
 
A. Yapılan filyasyon çalışmaları sonucunda COVID-19 pozitif tespit edildiğinden COVID-19 pozitif hastanın evden ayrılışından 14 gün sonrasına kadar Akçakale İlçemizde bir (1), Ceylanpınar İlçemizde beş (5), Eyyübiye İlçemizde dört (4), Halfeti İlçemizde iki (2), Haliliye İlçemizde yedi (7), Karaköprü İlçemizde sekiz (8), Suruç İlçemizde dört (4) ve Viranşehir İlçemizde yirmi beş (25) farklı adreste karantina tedbiri uygulanmasına, 

B. Karantina tedbiri uygulanan, geçen süre zarfında yeni pozitif vaka tespit edilmeyen ya da son vaka tespitinden sonra 14 gün geçmesi ve yeni vaka çıkmaması durumunda 10.07.2020 tarihi itibariyle Akçakale İlçemizde üç (3), Ceylanpınar İlçemizde dört (4),  Eyyübiye İlçemizde sekiz (8), Haliliye İlçemizde yirmi bir (21), Harran İlçemizde bir (1), Hilvan İlçemizde bir (1), Karaköprü İlçemizde on (10), Siverek İlçemizde iki (2), Suruç İlçemizde iki (2) ve Viranşehir İlçemizde dört (4) faklı adreste karantinanın sonlandırılmasına, 
 
Uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyetlere neden olunmaması, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282 nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına karar verilmiştir. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.