banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Urfa Mustafa Alpaklı Şehidini Dualarla Uğurladı

Piyade Uzman Onbaşı Mustafa Alpaklı

16 Ocak 2020 tarihinde, Barış Pınarı Harekât bölgesinde yol kontrolü sırasında meydana gelen bombalı araç saldırısı sonucu Piyade Binbaşı Şevket Tombul, Piyade Teğmen Sinan Bilir ve Piyade Uzman Onbaşı Mustafa Alpaklı şehit düşmüştü.

Şehit Binbaşı Şevket Tombul ve Piyade Teğmen Sinan Bilir, bugün Şanlıurfa GAP Havalimanında düzenlenen askeri törenle memleketlerine yolcu edilirken, aynı terör saldırısında şehit düşen Piyade Uzman Onbaşı Mustafa Alpaklı da memleketi Şanlıurfa’da, Eyyübiye ilçesine bağlı Selman Köyünde Cuma namazına müteakiben düzenlenen törenle toprağa verildi.

Selman köyünde düzenlenen törene, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, 2’nci Ordu Komutanı Korgeneral Sinan Yayla, Şanlıurfa Milletvekilleri Halil Özcan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Oktay Ağbuga, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Adnan Ertem, Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, Kaymakamlar, İlçe Belediye Başkanları, siyasi parti temsilcileri, askeri erkan ve şehidin ailesi ile vatandaşlar katıldı.

Şehitlerin manevi huzurunda saygı duruşu ve Şehit Mustafa Alpaklı’nın özgeçmişinin okunmasının ardından, cenaze namazı kılınarak helallik alındı.

Törende bir konuşma yapan Vali Abdullah Erin, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü, ay yıldızlı al bayrağımızın sonsuza kadar göklerde dalgalanması için bu milletin şehitler verdiğini belirterek bugün üç kahraman Mehmetçiği ölümsüzlüğe uğurladıklarını ifade etti.

Şehidin ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileyen Vali Erin, defin sonrası şehidin babası Aziz Alpaklı’ya Türk Bayrağı ve Kur’an-ı Kerim hediye etti.

Vali Erin ve beraberindekiler, cenaze töreninin ardından taziye evinde aileye ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.