banner2
Öne Çıkanlar Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Şanlıurfa Balıklıgöl Kurtuluşspor Beziki Derneği Paylaşan Eller

Urfa Milletvekili O öğretmenler İçin Soru Önergesi Verdi

İlçede 4 öğretmenin Irkçı söylemlere neden olan Erzurum'un Karayazı ilçesinin girişinde Kürtçe ve Türkçe yazılı “Hûn bî xer hatin- Hoş geldiniz” tabelası önünde verdikleri poz nedeniyle HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü TBMM’ye verdiği soru önergesi şu şekilde:
 Erzurum'un Karayazı ilçesinde Karşıyaka İlkokulu’nda görevli olduğu belirtilen öğretmenlerin, ilçenin girişinde Kürtçe ve Türkçe yazılı “Hûn bî xer hatin- Hoş geldiniz” tabelası önünde verdikleri poz ile Kürtçeye dönük cinsiyetçi hareketler ve ırkçı söylemlerde bulunmuşlardır ve bu durum tepkilere neden olmuştur. 
Öğretmenler hakkında soruşturma açılırken, Erzurum Karayazı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, soruşturma kapsamında öğretmenlerin açığa alındığını duyurmuştur. Daha önce de özellikle Kürtlerin yoğun yaşadığı kentler başta olmak üzere okullarda bazı öğretmenlerin ırkçı tutum ve davranışları basına da yansımıştır. Fakat tepkilerin yükselmemeli için öncelikle soruşturma ve açığa alınma uygulamanma olduğu ardından bu ırkçı tutumların yetkili merciler tarafından unutulduğu ve cezasız kaldığını gözlemlemiş olmaktayız. 
Bu Bağlamda; 
1.Daha önce öğrencilere ırkçı uygulamalar ve ırkçı şiddet uygulayan kaç öğretmen adli ve idari soruşturma sonucu ceza almıştır? 
2.Kürtçeye Karşı bu ırkçı söylemi geliştiren öğretmenler hakkında daha önce de şikâyet dilekçesi verilmiş midir?
3.Okullarda meydana gelen ırkçılığa karşı bakanlığınızın elinde bir veri var mıdır? 
4.Okullarda bu duruma karşı bir açıklama yürütmekte misiniz? 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.