banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Urfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Urfa, ilk Cuma’da ümmet için duaya durdu

Havaların çok sıcak olduğu kentte Cuma namazından önce özellikle merkezi camilere akın eden Şanlıurfalılar, namaz kıldı ve dua etti.

Özellikle inanç turizminin merkezi konumunda olan Hz. İbrahim’i doğduğu ve Nemrut tarafından ateşe atıldığı rivayet edilen Balıklıgöl yerleşkesinde bulunan Mevlidi Halil (Dergah) ve Hz. Eyyüb’ün çile çektiği yer olarak bilinen Eyyüp Peygamber Camisine gelen vatandaşlar, cami avlusunda bulunan ağaçların gölgesinde oturduğu görüldü.

Camiye gelen çok sayıda insan verilen vaazı dinlerken birçoğu da Kuranı Kerim okudu. Küçük çocukların da namaza gelmesi renkli görüntüler oluşturdu.

Kılınan Cuma namazının ardından hep birlikte İslam ümmetinin içinde bulunduğu zulümlerden kurtulması için dua etti.

Camilere sığmayan birçok insan merdivenlerde namaz kılarken bazılarının da cami avlusunda güneşin altında namaz kılmak zorunda kaldı. (Osman Gülebak-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.