banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Urfa İçin de detaylar belirlendi! İnternet siteleri için resmi ilan taslağı nasıl olacak?

 Taslakta en çok merak edilen Şanlıurfa ili ise 4. kategoride yer alıyor. Taslak genel anlamda değerlendirildiğinde şartların biraz ağır olduğu görülüyor.

İnternet haber sitelerinin resmî ilan yayımlayabilmeleri için bekleme süresi 24 ay olarak düşünülüyor. Fakat istisnai olarak resmî ilan yayımlama hakkı kazanabilmesi için imzalı şekilde başvuru tarihinden itibaren dâhil olduğu 1, 2, 3, 4 veya 5 inci kategori için belirlenmiş asgari kadro ve günlük asgari içerik sayılarının 2 katı ile günlük asgari tekil ziyaretçi sayısının 6 katını yerine getiren internet haber sitelerine, bekleme süresi 6 ay olarak uygulanacak.
İşte Kategoriler ve detayları…

Genel Kategoride:

Türkiye Geneli
-Asgari Kadro sayısı: 32
-Günlük asgari haber sayısı: 240
-Tekil ziyaretçi: 500.000
-Sayfa Görüntülenme sayısı: 1.500.000
 

Kategori: 1
İstanbul
-Asgari Kadro sayısı: 15
-Günlük asgari haber sayısı: 100
-Tekil ziyaretçi: 50.000
-Sayfa Görüntülenme sayısı: 150.000
 

2.Katagori:
Ankara, İzmir
-Asgari Kadro sayısı: 12
-Günlük asgari haber sayısı: 80
-Tekil ziyaretçi: 30.000
-Sayfa Görüntülenme sayısı: 90.000
 

3.Katagori:
Adana, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mersin, Ordu, Sakarya, Samsun, Tekirdağ, Trabzon
-Asgari Kadro sayısı: 8

-Günlük asgari haber sayısı: 50

-Tekil ziyaretçi: 20.000

-Sayfa Görüntülenme sayısı: 60.000

4.Katagori:

Afyonkarahisar, Batman, Bolu, Çanakkale, Çorum, Edirne, Elazığ, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Kastamonu, Kütahya, Mardin, Muğla, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Van,
Zonguldak

-Asgari Kadro Sayısı: 6

-Günlük asgari haber sayısı: 40

-Tekil ziyaretçi: 10.000

-Sayfa Görüntülenme sayısı: 30.000

Kategori: 5

Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ardahan, Artvin, Bartın, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Burdur, Çankırı, Düzce, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Hakkâri, Iğdır, Karabük, Karaman, Kars, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kilis, Muş, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Rize, Siirt, Sinop, Şırnak, Tunceli, Uşak, Yalova, Yozgat

-Asgari Kadro sayısı: 4

-Günlük asgari haber sayısı: 30

-Tekil ziyaretçi: 3.000

-Sayfa Görüntülenme sayısı: 9.000

Ziyaretçi trafiklerinin en az %15’inin doğrudan gelenlerden oluşması zorunlu hale getiriliyor.

1, 2, 3, 4 ve 5 inci kategorilerde yer alan internet haber sitelerinin ziyaretçilerinin günlük ortalama sayfada kalma süresi en az 1 dakika; genel kategoride ise en az 2 dakika olması zorunlu olacak.

İnternet haber siteleri Kurum tarafından belirlenen ve ziyaretçi trafik bilgilerini toplayan ölçüm aracını kullanmak zorunda olacaklar.

İnternet haber sitelerinin içeriklerinde yer alan haber ve köşe yazılarında; tarih ve saat bilgilerinin yer alması zorunlu. Bir içeriğin ilk kez sunulmaya başlandığı tarih ve saati ile sonraki güncelleme bilgileri, her erişildiğinde değişmeyecek şekilde içeriğin üzerinde belirtilecek.

Şimdi gözler 13 Ocak 2023 tarihinde yapılacak olan BIK Genel Kuruluna çevrilmiş durumda… Genel kurulda bu taslağın değişip değişmeyeceği de ortaya çıkacak.
 

Kaynak: Urfanınnabzı - Osman Gülebak

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.